Ska resa från Rom till Maiori

Av Rosma
6 sep. 2015 12:28
Visningar: 443
Landar vid ca 15.00 på Fiumico flygplatsen, har sett tips om att man ska köpa tågbiljetten hemmifrån så blir det billigast. När vi kommer till Rom står tåget som går mot Salerno på samma perong el ska man gå en bit ? Hur lång är resan 2 tim el ? Och viktigast från Salerno -Maiori går det någon buss el ska man ta taxi . Kostnad ungefär om man måste ta taxi , hur långt är det ? Vår första resa till Amalfikusten 😀
Av Ansun
6 sep. 2015 17:36
Vi tog bussen från flygplatsen till Termini, och från där man kom in på stationen så var det inte så långt till spåren där tågen går ifrån. Men som jag förstår från beskrivningen på denna sida så är det nog en bit att gå om man kommer med tåget:

http://www.roninrome.com/%20transportation/arriving-by-train-roma-termini-2

Hur länge det tar till Salerno beror på vilket tåg ni väljer. Snabbtåget tar väl dryga 2 timmar medan det som går saktare tar omkring 3 timmar.
Knappa in de datum ni önskar åka på denna sida så ser ni vad som finns och hur länge det tar. (Ni köper även biljetterna via den sidan)

http://www.trenitalia.com/tcom-en

Bussarna går frekvent från Salerno till Maiori, här är tidtabellen:

http://www.theamalficoast.net/orari_sita_bus_timetables.html

En bra sida där du hittar massor av bra information om Amalfikusten är Tripadvisors Amalfi-forum, där hittade jag information om allt som jag undrade över:
http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g187780-i567-Amalfi_Amalfi_Coast_Campania.html
Av Rosma
8 sep. 2015 22:06
Tack ! Så fulländad bra hjälp, till alla mina funderingar. 😀