Ska på en roadtrip i USA i Maj till Juni

21 mars 2013 12:23
Visningar: 440
Ska på en roadtrip i USA, mellan maj och juni i år.

Allt är nästan färdig planerta för min del för åker med en grupp andra människor från New York till slut destination San Francisco.
Men för mig tar inte resan slut utan ska vidare ner mot Los Angeles, kommer resa själv dom sista fem dagarna, om jag inte nu möter upp massa nya härliga människor förstås :-)

Min researrangör som jag pratar med har gett mig ett förslag om att hon tycker jag ska ta Highway 1, ner till Los Angeles och stanna längs med vägen några gånger, för att det finns så mycket mysiga ställen längs med vägen.
Och bara boka in två nätter i Los Angeles.

Har ni Några tips på hur jag ska göra? Åker själv för första gången så allt är nytt och har ingen mer än mig själv att luta mig tillbaka mot hehe.

Men det ska bli en så otroligt rolig och spännande resa, så förväntansfull redan och är mindre än två månader kvar =D
Kan jag säga nått mer än att jag Längtar!

Jo sen om ni har några tips på vad man ska med sig för nått när man är iväg på en sån långtur på resande fot med Backpacker rygga,.
Fick tag på en riktigt billig men en kanske lite för stor för den rymmer 70L hehe :-) men är ju tjej å haha

Jag mottager alla tips och idéer jag kan få :-D
24 mars 2013 18:50
Highway 1 absolut sevärd. Ta god tid på dig. Hur åker du? Hyrbil?
Åkte sträckan med min fru i juli 2012 med övernattning i Monterrey, Morro Bay och Santa Barbara. Mycket sevärt på sträckan. 17- mile drive från Monterrey till Carmel rekommenderas. Bixby Bridge mfl broar välkända fotograferingsobjekt. Stanna till på en fika på restaurangen Nepente med hänförande utsikt. Många wow-upplevelser. Dimma ibland och ganska kyligt när den kommer, så cabben vi hyrde utnyttjades inte till full kapacitet.
Att ta med? Tja det vanligaste, lagom mycket. Gärna en varm tröja. I SF kan det vara kallt även på sommaren då dimman från Stilla Havet kyler. Kamera och extra minneskort, det blir en hel del fotande efter vägen.

I LA bodde vi hos släktingar i Riverside, och åkte bara igenom Beverly Hills och Hollywood (i värsta rusningen).
Besökte Newport Beach med Balboa Island och fortsatte till Laguna Beach med släktingarna som guide. Det tog en hel dag från Riverside men väl värt då det var fantastiskt vackert.

Lycka till med resan!
24 mars 2013 22:35
Tusen tack för tipset :-)

När jag åker med gruppen så kommer vi åka i nån typ av mini buss hela vägen till San Francisco ska bli grymt roligt.

Sen när vi anlänt till San Francisco så har jag hyrt en bil som jag ska ha dom sista fem dagarna, som jag känner nu så kommer jag nog bila Highway 1, ner till LA då mitt flyg hem går där ifrån. men vill ju så klar hinna med LA också innan det är dags för hem färd. Känner redan nu att jag kommer vara grymt trött när jag kommer hem, fast kommer vara så värt det! :-D
25 mars 2013 11:41
Ja det blir det väl.

Vi börjar resan i New York och avslutar i San Francisco, så kommer bli mycket åka av också hehe =)