Singapore, Tioman Island och Bintan

10 maj 2016 18:21
Visningar: 486
Hej,

Vi åker snart till Asien och har några frågor till er vana Asienresenärer!
Vad bör man tänka på innan avresa? Läste någonstans att man behöver passfoto och kontanter för att komma in i Indonesien. Stämmer det, och finns det något annat vi bör tänka på?
Vi kommer att vara ca en vecka i vardera land, Malaysia, Singapore samt Indonesien. Hur mycket uppskattar ni att man gör av med vad gällande mat och aktiviteter (typ snorklingutflykter m.m.)? Bör vi växla hela reskassan innan avfärd? Tänker mest till Tioman och Bintan.

Alla tips och råd är väldigt välkomna!

Tack!

Soliga Hälsningar

Jenny
Av Sierra
10 maj 2016 21:56
När du anländer till Indonesien får du ett Visa On Arrival (VOA) som gäller 30 dagar. Det är kostnadsfritt om du anländer till vissa flygplatser (t ex DenpasarBali). Anländer du till Lombok får du betala 35 USD cash eller med kreditkort för VOA. Du behöver inget extra passfoto. Ditt ordinarie pass räcker.

ATM finns vid nära hamnen i Tekek på Tioman men de flesta hotell accepterar kreditkort och även utländsk "normal" valuta, till dålig kurs visserligen. Även på Bintan finns ATM.

Singapore är en trevlig stad men också världens dyraste så där behöver du kulor. Malaysia och Indonesien är billigt så det du spar där behöver du i Singapore.