Simma med delfiner

18 nov. 2013 18:58
Visningar: 814
Hej

Jag och min fru åker till Langkawi i vinter och undrar om någon vet om det finns snorkelturer eller andra turer där det finns möjlighet att få se och med lite tur simma med delfiner i fritt tillstånd?
Av Babbo
18 nov. 2013 20:46
Jag tycker inte att man ska simma med delfiner. Varken de i som lever i fångenskap eller de som man kan se i det vilda under organiserade utflykter.
Delfiner som söks upp av organiserade "cruises" är ofta stressade av de båtar som följer dom, alternativt beroende av att matas, alternativt inringade av nät under vattenytan. Allt för att människor ska tjäna pengar på dom. Studier visar att när turbåtar är närvarande så vilar delfinerna mera sällan, äter mera sällan och socialiserar sämre.
Medlemmen har tagit bort svaret
18 nov. 2013 22:45
Har haft förmånen att få både dyka (vid Shaab el Erg 2 st) och snorkla (väster om Suezfarleden i höjd med Thistlegorm drygt 20 st) med delfiner, under en liveaboard i Röda Havet, som sökte upp mig/oss och jag kan bara konstatera att det är en rätt härlig och häftig upplevelse.Men det var då på deras egna initiativ vilket som sagt borde vara det enda sättet man skall acceptera denna form av närkontakt med dessa, och givetvis andra, djur. Så är man vid rätt plats vid rätt tillfälle så får man ett minne för livet, jag lovar!

Kanske inte har så mycket att göra med Langkawi, men ändå :-)
19 nov. 2013 07:24
Citerat från Anteee:
Jag instämmer till fullo.

En enda gång kan det vara motiverat att snorkla med Delfiner och det är om DOM söker upp ER. Vilket faktiskt händer ibland då Delfiner är nyfikna djur.
Då sker det på naturens villkor, på Delfinernas villkor.

Märkligt att det inte är samma regler vad gäller Delfiner som i mötet med Valar. Där finns det lagar och regler som faktiskt reglerar hur nära båtar får gå och min erfarenhet är att detta följs riktigt, riktigt bra. Sen är det upp till Valarna att komma närmare om de vill eller ej.

Samma sak borde gälla Delfiner.
Så delfiner är inte valar ? eller vad påstår du?

Har inte samma erfarenhet att det följs riktigt riktigt bra. Vi såg knölvalar i mexiko, andra båtarna där visade ingen större respekt, i sverige visar dem heller ingen större respekt för valar. Kör med ribbar o jagar tumlare för folk ska kunna få se dem. Späckhuggare i norge är ganska stort och folk betalar stora summor för se dem. När pengar är inblandade så finns där inga regler längre känns det som.

Vi har haft Blue marlin och delfiner som har sökt upp våran dykbåt påvägen hem eller påvägen ut till dykplatserna och då har deflinerna simmar runt båten över en timme och lekt. Förr kunde man se dem oftare men dem blir allt färre precis som med det mesta i havet. Och detta är i Thailand , så har du riktig tur så kan du se dem.
Av Sierra
19 nov. 2013 10:55
Du kan inte räkna med bra snorkling vid Langkawi då det är förhållandevis dålig sikt i vattnet. Oftast rekommenderas man att hänga på en dagstur till Pulau Payar Marine Park, 20 km söder om Langkawi. Där är vattnet klart och fint. Det är endast öppet för dagturister och det erbjuds inte boende i parken. Vill du åka dit bokar du det i en travelshop i Cenang.

Av Sierra
19 nov. 2013 11:31
Du har möjligheten att se delfiner om du hänger på en båtutflykt över dagen till öarna som ligger sydväst om Langkawi. När jag gjorde det 2009 fick vi syn på en delfin som gått på grund varför vi stannade till och hjälpte den ut i fritt vatten igen. Jag antar att han/hon blev glad :-)
Medlemmen har tagit bort svaret
19 nov. 2013 15:13
Utanför puerto vallartas kust. Hade ingen större inblick vad man fick och inte fick då.

Senast var det minke whales här igår. Och det var inga 50 metrar från båtarna.
Tyvärr tragiskt att se det är dykbåtar.

Och det du och jag har sett så är bara en lite gnutta så vad vet vi? Egentligen omöjligt sitta säga att det följs riktigt riktigt bra bara för dem gångerna du har sett de har det varit bra.
Medlemmen har tagit bort svaret