Sigriya, Polonnaruwa, Caves

Av My53
20 aug. 2015 12:05
Visningar: 108
Ska till Sri Lanka 29/12 till 11/1 2016 och håller på att lägga upp en rutt. Svårt när det finns så mkt att se. min man är mkt historiskt intresserad så Sigriya får bli en liten avvikelse från rutten jag tänkt ut Kandy-Ella-nat.park- sydvästkusten- Colombo.
Jag funderar på om ngn åkt på dagstur till S (och ev. caves i Dambulla) eller Polonnaruwa och om det var stressigt? Tänkte ett tag stanna ett par nätter och göra nat. park däruppe istället för Udalawada men läst att det regnar så års i den delen av landet (och antar att man får vänta sig en del regn i Ella-trakten också..?). Ngn som har omdömen om dessa kulturella skatter och hur mkt tid man behöver. Vädret i Hills district i början av januari. Möjligt att fotvandra?
26 sep. 2015 11:54
Hej!
Förstår att det är svårt att veta vad man ska göra när det finns så mycket, men därför är det bra att du försöker lägga upp en plan. Sri Lanka må vara ett liten land på kartan, men trafik och vägar gör att det tar extremt lång tid ibland att färdas från en stad till en annan. Jag rekommenderar därför alltid att ha bil och engelsktalande chaufför, i alla fall en viss del av resan, den delen då ni ska förflytta er mest . Det sparar massa tid, ger er en otrolig flexibilitet samt att ni har chans att se saker ni kanske skulle missa annars. Det är även det säkraste sättet att färdas på i landet. Chauffören kommer dessutom fungera som er lokalguide och kommer hjälpa er med de ni kan tänkas behöva hjälp med. Ni sparar pengar på att hyra en bil sammanhängande dagar istället för enstaka sträckor. Du betalar då alltid bilen återresa.
Vill du besöka Dambulla och Sigiriya etc så pratar du med rätt person. Jag bor i Sri Lanka för tillfället och är just nu baserad i Dambulla där jag hjälper till att driva ett hotell. Jag har även bott över ett år i Colombo. Så jag kan hjälpa dig om du vill, eller ge tips och råd. Maila mig på: (Logga in för att se e-postadress)
Jag skulle om jag va dig börja i Dambulla eller i närheten (se cave temples och Sigiriya och Pollonnaruwa) Jag bor vägg i vägg med Cave temples. Härifrån kan ni åka till Kandy, ta tåget till Nuwara Eliya ( gör Horton Plains, vandring i nationalpark) åk vidare till Ella. (vandra till ella rock och Little Adams Peak) Kör till Tissamaharama och gör safari i Yala. Avsluta på sydkusten i antingen Mirissa, Tangalle, Galle och Hikkaduwa.
Sri Lanka är utmärkt för vandring (Det är även säsong att bestiga Adams Peak).

Jag skulle säga 5-7 dagars rundresa och avsluta med en dryg vecka på sydkusten. Val safari utgår alltid från Mirissa. Ha en del boende bokat på förhand eftersom ni reser i högsäsong!
Hö av dig om jag kan hjälpa er på något sätt!
Mvh/ Sofia