Sightseeing Paris

15 maj 2023 16:34
Visningar: 115
Hej,
Jag och min son ska till Paris.
En dag viger vi åt sightseeing och vill då hinna med att se så mycket som möjligt utan att för den skull stressa och bli helt slut. Har ni tips på hur vi enklast/bäst hinner med följande sevärdheter:
* Triumfbågen
* Louvren (relativt snabbt stopp för att se Mona Lisa)
* Eiffeltornet (men planerar att skippa ta oss upp i själva tornet då vi båda är höjdrädda)
* Sacre Coeur
* Parc des Princes (PSG hemarena)

Finns det HopOn/HopOff bussar som täcker dessa sevärdheter, eller är det smidigare på annat sätt? Ibland finns ju exempelvis prisvärda privata sightseeing initiativ. Eller kanske taxi?

Min son är 10 år. Har vi missat något som vi bör se (Disney är planerat).

Tack!
15 maj 2023 17:14
Gå mellan Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen.
Till Montmartre går metro och buss.
16 maj 2023 10:44
Ja, jag tänkte det med först. Men det tar 45min att gå mellan Louvren och Triumfbågen. Sedan ytterligare 30 min till Eifelltornet - och det kan ju vara lite långt för en 10 åring tänkte jag. Eller?
16 maj 2023 11:09 (redigerad)
Det är ju mitt i stan och man strosar och tittar på saker på vägen. Invaliddomen, vackra broar, Camps Elysees, Grand och Petite Palais, Tuileries-trädgården...
31 maj 2023 13:33
Hej,
Är det någon som vet vilken Hopon/Hopoff som är bäst om vi vill besöka de ställen jag nämnde ovan. Här kommer de igen:
* Triumfbågen
* Louvren (relativt snabbt stopp för att se Mona Lisa)
* Eiffeltornet (men planerar att skippa ta oss upp i själva tornet då vi båda är höjdrädda)
* Sacre Coeur
* Parc des Princes (PSG hemarena)

Inser att det nog blir lite långt att gå med barn, så vi bör ha det som alternativ.

En annan fråga - vet någon hur det fungerar på Parc des Princes i mitten av juni? De har inga matcher kvar att spela vad jag vet, men har de arenan öppen så vi turister kan komma in och se?

Tack!
15 juni 2023 21:50
Lite långt att gå med en 10 åring skulle jag säga. Parc des Princes skulle jag ta metron till och från, lämpligtvis sedan fortsätta med Eiffeltornet och sedan vidare till Arc de triomphe. Vill ni sedan gå en bit på Champs Elysées så kommer ni neråt Concorde och Louvren (men ni kommer inte hinna in om ni vill klämma in allt detta på en dag). Sedan kan ni ta metron från Chatelet till Montmartre för Sacre Coeur. Skulle gissa att nästan alla Hop on Hop off bussar tar er runt till dessa stopp, möjligtvis med undantag för Parc des Princes.
5 juli 2023 22:34 (redigerad)
Hej. Ni kanske har rest! Måste ni nå ända fram till målen, eller räcker det med en bild med målet i bakgrunden?
Börja vid Place de la Concorde, gå upp mot triumfbågen till Av George V, då har ni bra vy över Triumfbågen, Gå sedan ned AV George v till Pont de lÁlma, bra vy över Eifelltornet, därefter följ Seine tillbaka till Place de la Concorde. Denna vandring tar ca 30 min, därefter är det ca 20 min till Louvren.. .. Alltså gäller om man vill ta en kortare tur och inte måste "ta" på objekten, utan att det kan räcka med att se dem på håll, typ i bakgrunden.. Då är ni i centrum varifrån ni kan ta buss eller metro till Montmarte.