Sicilien, Cefalu.

Av Emely88
12 mars 2014 14:36
Visningar: 2037
Jag och min blivande man funderar på att göra vår bröllopsresa till Sicilien. Vi har siktat in oss på att bo i den medeltida klippstaden Cefalu. Någon som bott på Calanica? För och nackdelar med det?

Sevärdigheter? Något vi inte är så sugna att lägga vår tid på är långa vandringar osv. Tipsa gärna om vad man inte får missa när man besöker Sicilien.

Ön Favignana lockar mycket men resvägen är lång, är det värt att göra en dagsutflykt dit för att se och bada i de vackra vattnet i Punta Marsala? Tipsa gärna om fina stränder med vackert turkost vatten.

Jag vill veta ALLT som är värt att göra på Sicilien =)
12 mars 2014 23:07
Nu var det i antikens dagar jag var där men då bodde vi i Taormina som låg vackert och hotellet låg mitt i backen så vi gick ner och tog linbana upp till samhället och sen gick vi hem.
Men när man är där så besöker man väl vulkanen Etna om det är möjligt.
Sen fanns det en vacker grekisk teater i Taormina minns jag.
Solens Ö låg nedanför och den var så fin.
Sen minns jag inget mer.....:)
Men om ni har tid så varför inte hyra en bil och åka runt hela ön?
Fast det kanske man inte vill på en "honeymoon"?
Lite tips annars: http://www.sicilien-resa.se/default.htm
Mvh
Av Desires
12 mars 2014 23:17
Ja, jag tycker nog också att ni borde hyra bil ngn dag alla fall, finns en del att upptäcka på vackra Sicilien!

Vi har varit på Sicilien några ggr, 2 ggr faktiskt i Cefalu, uppskattar stadens genuinitet, det italienska vardagslivet som pågår där är mysigt - kändes inte alls turistigt när vi var där senast - för ca 10 år sedan. Den gamla stan där är så mysig, samt att det är en fin strand nära stan, plus alla små restauranger som finns där - en av de platser i Italien där vi åt riktigt god mat!

För övrigt att upptäcka där:
- Nationalparken Madonie, hyr bil eller ta en guidad bussresa dit. Landskapet består av kullar, bokskogar och vidunderliga utsikter. Flera små riktigt genuina byar finns här - där det känns som om tiden stått stilla. Byn Savoca har lockat många besökare!
- Etna förstås
- Taormina
- Ta en båttur ut till Eoliska övärlden, Lipari t ex är en mycket vacker och fin ö!

Här kan du få mer tips o se foton från dessa platser http://www.desires.se/#post90
16 mars 2014 18:54
Cefalu är en trevlig liten stad. Stränderna där är helt ok. Men ni borde hyra bil och se mer av ön. Guldmosaik-katedralen i Monreale, Etna, Taormina.