SIARAGO eller BALI (gärna andra tips på ställen i Asien som man inte bör missa)

4 juli 2022 16:41
Visningar: 85
Hej,
Jag står i valet och kvalet inför en kommande asienresa.
Vi kan helt enkelt inte bestämma oss för om vi ska besöka Siarago och ev ett ytterligare ställe i Filipinerna eller åka tillbaka till BALI (som jag för övrigt besökte 1999 så det var läääänge sen).
Ni som besökt båda ställen i nutid, vad tycker ni?
Av Dwk
7 juli 2022 08:53
Vad jag vet är Siargao fortfarande under uppbyggnad efter tyfonen som ödelade stora delar av ön i december. Därför tror jag du gör bättre i att välja Bali. Det är dessutom enklare resväg dit och kan rekommendera att besöka öarna intill Bali som Nusa Penida, Nusa Lembongan/Ceningan och Lombok. Finns mycket att se och prisläget är fortfarande fantastiskt.
Av Fylke74
7 juli 2022 22:57
Hur ser det ut vad gäller covid på dessa öar (Bali med omnejd)?
Av Dwk
8 juli 2022 07:19
Inga nu gällande restriktioner och inget krav på PCR test vid ankomst till någon av de stora flygplatserna i Indonesien. 30 dagars VISA vid ankomst. Däremot läste jag något om att det kunde krävas intyg på att man har försäkring som täcker ev covidrelaterad sjukhusvård till ett visst belopp men osäker på om det stämmer.
5 aug. 2022 08:19
Har nyligen kommit hem efter 6 veckor i Filippinerna, det du ska tänkta på är att ha OHP vid inresa samt mellan vissa regioner krävs även QTP båda är gratis (finns fake sidor på nätet som tar betalt) Ansiktsmask på hela tiden förutom när man äter, dricker eller badar i pool/hav. Pga nedstängningarna som har varit under Covid så har det på vissa ställen blivit lite svårare att resa t.ex. bussar borttagna mm.