Seychellerna eller kap verde

4 juni 2014 17:19
Visningar: 1832
Hej! Jag vill höra allt om seychellerna och kap verde, vilken av dessa skulle ni rekommendera att åka till? Isåfall vilka öar, för och nackdelar? Hotell osv osv

Vi ska resa någon stans i runt sep, okt och nov och dessa två är alternativ.
Så, tipsa om allt vore super snällt!

:D
4 juni 2014 19:16
Hej, jag har varit till Seychellerna och inte till Kap Verde. Med detta sagt skulle jag vilja säga att skillnaden är hur stor som helst!

Kap Verde är, efter vad jag har förstått, ( givet att du åker charter) en vindpinad sandö där det alltså alltid blåser och det inte finna något alls att se eller göra, bara ett gäng ocharmiga charterhotell....

Seychellerna är overkligt vackra tropiska paradisöar, som jag verkligen kan rekommendera. Kommer alltid att längta tillbaka till La Digue, trots att jag egentligen inte gillar strand-resmål.
4 juni 2014 20:54
Tack för svar! Det låter härligt! Hur är priserna där? Och hur var det i övrigt?
Av Msdr
4 juni 2014 20:59
Jag har tyvärr inte varit på Kap Verde, men vill gärna dit också. Så väljer du det - berätta gärna :)

Seychellerna besökte vi två veckor nu i mars, det var naturligtvis mestadels fantastiskt! Speciellt La Digue, man cyklar ju mest där, lugnt och skönt. Huvudön Mahe tyckte vi nog var lite "stökig", en del trafik och om man inte hyrde bil var det lite knöligt att ta sig fram, man vet aldrig när bussarna kommer, men det var billigt iaf att åka :)

Prismässigt betydligt billigare än Sverige! Det går att leva billigt där, men det finns förstås också en hel del lyxställen.

Vi körde Mahe, Praslin och La Digue. Praslin var också fint, men också där hade vi nog gärna velat hyra bil och köra runt själva, det finns ju så många vackra stränder där. På La Digue lånar (eller hyr) många hotell ut cykel så där tar man sig lätt och smidigt runt och La Digue överlag var rätt så nära paradiset :)

Mvh
Maria
5 juni 2014 07:25
Citerat från Emmanreser:
Tack för svar! Det låter härligt! Hur är priserna där? Och hur var det i övrigt?
Nu har du redan hunnit få ett annat bra svar, men:

Seychellerna består av ca 150 öar, varav 3 är bebodda och det är också där man hamnar som turist om man inte betalar en smärre förmögenhet för ett hotell på en privat ö, typ.

Mahe är störst och dit var aldrig vi, vi bara landade och bytte plan.

Sen kommer Pralin som var lagom stort och väldigt trevligt. Man kan ta sig runt med cykel (ganska jobbigt) buss eller bil. Vi bodde vid Anse Volbert, men det finns massor av trevliga stränder att bo vid.
Härifrån kan man åka på dagsutflykt till en ö med jättesköldpaddor.

La Digue är pärlan av öarna och man bör absolut lägga ett antal dagar här. Ön är inte större än att man kan cykla över hela på en enda dag (fast trevligare att dela upp den i flera dagsutflykter så klart...).
Alla hotellen ligger på västsidan av ön och östsidan är öde och obebodd. Här ligger ett antal stränder som ständigt kvalificerar sig på olika listor över världens vackraste, Grand anse, Petit anse, Coco anse. Man cyklar till Grand anse och sen går man på smala stigar längs havet till Petit och Coco.

När man varit här är man sedan dömd att för evigt tycka lite synd om alla andra stränder man besöker...

Boende är ganska dyrt på Seychellerna, kolla själv på hotels.com etc, men mat och dryck är inte speciellt dyrt.

Kolla min reseblogg här för mer tips:
http://www.4000mil.se/?p=238

Där finns bla länk till vårt underbara hotell på La Digue.

Och här är en reseguide som jag skrivit om La Digue:
http://www.reseguiden.se/reseguider/la-digue-nar-stranden-blir-en-naturupplevelse-8499