Semester

1 nov. 2012 20:44
Visningar: 876
Jag tänkte kanske ta med min lillebror till Kina till vintern, finns det någonstans där man kan sola där? Bra shopping och vart hittar man den kinesiska muren??
Av Bibby
2 nov. 2012 13:37
Citerat från matilda305:
Jag tänkte kanske ta med min lillebror till Kina till vintern, finns det någonstans där man kan sola där? Bra shopping och vart hittar man den kinesiska muren??
Sola gör man bäst på Hainan, Sanya.

Shopping finns överallt i Kina men jag skulle reka Shenzhen, det är en trevlig stad.

Muren rekar jag att se i Dandong. Då kan du dessutom titta in i DPRK också.
3 nov. 2012 06:21
Om du åker till Kina på vintern så är det bara längst ner i söder som det är varm. Den kinesiska muren finns uppe i norr, och där är det kallt på vintern, så då går det inte att kombinera muren med sol/bad på samma plats.
Jag gissar att drygt 99% av alla västerlänningar besöker muren vid Peking, men muren är som bekant lång så den går att besöka från andra städer också. Jag upplever det dock som en lite märklig rekommendation till en förstagångsbesökare att åka till Dandong för att se muren.
Se:
http://kristeribeijing.blogspot.se/2010/06/den-kinesiska-muren.html

Eftersom ni ska resa på vintern tycker jag du ska prioritera ner sol-delen till förmån för annat. Reser du på sommaren så blir det lite enklare att hitta trevliga städer som även erbjuder sol/bad. t ex Xiamen, Qingdao, Dalien etc.

Vad som är bra shopping beror helt på vad du är ute efter. Söker du västerländska märkesvaror så är Hongkong att rekommendera. Söker du "de klassiska" turistvaruhusen ("fake markets") så finns det nog mest i Peking, men du kommer sannolikt att hitta tillräckligt i vilken stad du än väljer.

För att kunna ge dig mer fördjupade råd behöver du beskriva mer detaljerat vad ni har för förväntningar på er resa.

Mvh
Av Desires
3 nov. 2012 10:35
Du har fått svar av Kina-experten Krister ser jag ovan, han är den mest kunnige när det gäller Kina!

Här är lite mer tips:
Vi åkte på en resa till Peking-Hainan för ett par år sedan, det var en väldigt trevlig kombinationsresa. Vi var i Peking några dagar, sedan flög vi till Hainan och var där några dagar, mysigt att komma till den fantastiskt fina ön efter hektiska men bra dagar i Peking. Peking har ju så otroligt mycket att uppleva, så denna gång tyckte vi det var bra med gruppresa. Hemsk trafik där så det kändes tryggt att åka buss till alla sevärdheter.

Här kan du se många foton och tips från den resan: Peking och Hainan http://www.desires.se/#post106
3 nov. 2012 19:54
Bibby: tack för svar!! =)

Kristerbg: tack för svar!! Vi vet inte riktigt än, ska förhoppningsvis md thailand med hela familjen om min kära mor mår bra, får vi inga bra besked så kommer vi behöva komma iväg och då tar jag med min lillebror till landet han vill till mest av allt. =) Kommer komma med fler frågor när vi vet! =)

Desieres: tack för svar! haha det låter bra! Då ska man lyssna på honom.låter som en bra resa! jag vill också åka, NU! Ska kolla bilderna på en gång! =)