Selfdrive i Krugerparken med omgivningar

Av Mrb
9 dec. 2012 18:34
Visningar: 692
Hej

Vi har nu bokat flygbiljetter till Johannesburg den 5e - 19e juli och har för avsikt att ägna i stort sett hela tiden åt Safari i Krugerparken med omgivningar. Främst self drive med boende på lodger i mellanklassnivå, men även några bättre lodger med organiserade game drives.

Vi har varit på Safari en del tidigare, men inte i Kruger. Vi har inte sett Vildhund och inte heller Vit Noshörning, så de står högst upp på önskelistan.

Frågan är hur man bäst lägger upp rutten och vad man inte bör missa.

Hälsningar

Mrb
Av Desires
11 dec. 2012 17:38
Sydafrika är helt fantastiskt! Bilade där i 2 veckor på egen hand - och safarin var resans höjdpunkt! Vi bodde på Mohlabetsi i Krugerparken, vilket vi tyckte var suveränt! Då ingick organiserade safarin, 2 x 3,5 timme per dag. Man åkte iväg ett litet gäng i öppen jeep.

Men självklart kan man även köra "self drive" i Krugerparken. Vi såg många djur, däremot ej vita noshörningar, bara grå noshörningar, elefanter, zebror, giraffer, vattenbufflar mfl. De djur som finns i Krugerparken är ganska vana vid människor, så man kan komma ganska nära. Ett par vi träffade där, berättade att de på kvällssafarit dagen innan sett när 2 lejon parade sig, lejonen brydde sig inte om att de var iakttagna av en jeep full med folk......Det måste varit fantastiskt!

Här har jag skrivit om vår resa i Sydafrika http://www.desires.se/#post0

Har läst att man kan - om man vill ha en mer autentisk upplevelse och verkligen se helt vilda djur här, även kan åka på en vildmarkskurs i ett område som ligger intill Krugerparken. Under 2 veckor får man möjlighet att lära sig mer hur dessa vilda djur beter sig. Du kan även få sova ute i vildmarken under bar himmel. Detta ska kosta ca 10.000 kr. Det kanske är något för er.
Bl a Goodtravel har denna typ av resa http://www.goodtravel.se/?id=2475&cat=&subj=32300000®ion=3235&bysearch=1
och här kan ni läsa mer om en safariskola i Sydafrika, från GP http://www.gp.se/resor/researtiklar/1.459292-safariskola-i-sydafrika

En som kan det mesta om Sydafrika är Minna som ni kan nå här
http://www.sydafrikaexperten.se/hem/sydafrika/
http://www.minna-sydafrika.blogspot.com/
Av Minna_n
20 dec. 2012 22:16
Hej Mrb,
Jag känner igen dig el? :)

Wild dogs i krugerparken är svårt..har kanske sett de 3-4 ggr under alla 30-40 tals safari jag gjort i parken..MEN ibland händer det! Annars är ju Madikwe känt just för sitt Wild dog -program.

Vita noshörningar kommer ni säkert få syn på i krugerparken..det är de svarta som är svåra att få syn på i vanliga fall.
Om ni ska blanda boende på lodge med de statliga lägren så kan jag rekommendera Africa on Foot, Umlani el Motswari el liknande uppe vid Hoedspruit och att ni sedan kör mot Satara, Skukuza och kanske Berg En dal söderut.. Sedan är ju Seringa Lodge i White River en riktig pärla!

Beror helt på hur mycket tid ni har och budget förstås..Men hör av er till mig om ni vill ha fler tips :)

Mvh
Minna

www.minna-sydafrika.blogspot.com