SAS och EuroBonus

2 okt. 2010 09:47
Visningar: 3956
Fråga: gäller dessa poäng bara på utvalda bonusresor eller alla SAS resor?

Tack på förhand

Jack
2 okt. 2010 14:28
Med EB poäng kan du numera boka vilken resa du vill. Både EB resor och "vanliga" resor. Går också bra att kombinera poäng och pengar.
/M.
2 okt. 2010 15:54
Tack, jag har förstått att man kan lägga in poäng i efterhand, i o m att jag reste med SAS i somras :-)
Av Sanook
2 okt. 2010 17:19
Du är inte heller låst till SAS - du kan använda poängen på flygpartners inom Star Alliance, dvs ytterligare 27 flygbolag. Själv bokade jag t.ex. inrikesflyg med Mexicana Airlines med EB-poäng på den tiden de var med. Går även att uttnyttja poängen till gratis bilhyra eller hotellnätter.

Poäng går att efterregistrera upp till sex månader efter att aktiviteten ägde rum - se bara till att spara en kopia av din biljett eller hyrbils-/hotell-kvitto.
2 okt. 2010 18:00
Tack, inget annat att tänka på?
Av Peter_o
2 okt. 2010 19:32
Senast hittade jag uppgifterna som behövs för registreringen på boarding-kortet. Men jag kan inte registrera förrän 3 veckor efter resan (men det framgår ju om man försöker registrera direkt efter.)

/PeterO
2 okt. 2010 19:57
Har nog inga boardingcards kvar men mina e biljetter har jag funkar detta?

Tack

Jack
Av Peter_o
2 okt. 2010 23:36
Citerat från mothmoth:
Har nog inga boardingcards kvar men mina e biljetter har jag funkar detta?

Tack

Jack
Det går nog inte att svara på. Jag hade biljetter via AirTour till SAS-flyget och AirTours biljett hade inte de nödvändiga uppgifterna. Men som sagt, de fanns på boardingkortet. Fast jag tror man kan anmäla resan till SAS med de uppgifter man har, flightnr, tidpunkt så kan de kanske hitta fram uppgifterna för registreringen.

/PeterO
4 okt. 2010 13:29
Hej,

Jag har efterregistrerat poäng på SAS EB ett flertal gånger.
Det går att göra via webben själv om man har flightnr uppgifter och dylikt. I annatfall så kan man upp till 6 månader efter skicka uppgifter till dem via post.

Jag hade ett antal poäng som var på väg att gå ut för ett antal år sedan, och hade ingen möjlighet att flyga upp dem då och det var så smidigt så det gick att beställa böcker elle rljudböcker och annat för dessa poäng.

Numera går det ju att samla poäng på flera sätt, ex dra kortet när man handlar i e-butiker som ex CDON.com eller i butik på ex MQ m fl. Bor man ofta på Scandic och inte har deras eget kort kan man ta SAS poäng här. Man får även SJ-priopoäng här.

Hur som helst är det ju väldigt lätt att samla poäng numera, och ganska ofta har de 50% rabatt på poängresor så det behöver inte dröja länge förrän man har en gratis resa :-) Tänkte själv nyttja en sådan i vår!

Hoppas det går bra med poängen :-)
4 okt. 2010 19:01
Citerat från mothmoth:
Har nog inga boardingcards kvar men mina e biljetter har jag funkar detta?

Tack

Jack
Det är bara att gå in på hemsidan och fylla i uppgifterna så ser du om du har alla uppgifter som behövs (utan boardingcard).

Jag hade bokat via Lufthansa och hade ej boardingkortet kvar men det funkade ändå för mig.