Sardinien resrutt, norra och nordöstra

6 juni 2018 14:33
Visningar: 692
Hej!
Behöver era bästa Sardinientips!
Ska till Sardinien med min sambo två veckor i juli i sommar... Flyger till i Alghero och har färdigt boende där 1 vecka. Har ingen bil då, men tänkte hänga på stranden i stan, och hoppas att man kan ta bussen till närliggande stränder och upptäcka lite (eller bör man ha bil där iaf?)
Vill gärna besöka Bosa också. Men vill ändå mest ta det ganska lugnt den veckan, bada på vackra stränder, äta gott osv.

Vecka 2 är jag lite mer osäker på resrutt... Vi har inga färdiga boenden, utan har bokat en hyrbil och vill utforska norra och nordöstra kusten.

Vill se trakterna kring santa Teresa, Galluro-trakterna och i skärgården La Maddalena.

Vi vill också se nordöstra kusten (ner till Cala Gonone) (hoppar över Costa Smeragda) och även en del av inlandet, som det står mycket om - att bergsbyarna är lite mer av det "autentiska" Sardinien. Nuoro och skogarna och bergen mot inlandet (i barbagia) verkar fina, men har lite svårt att få koll på vilka byar vi bör besöka?

Så går funderingarna, och vi funderar också på vilken resrutt som är bäst - åka från Alghero, över till Cala Gonone via inlandet, över bergen, och se den delen då. Kanske bo någon natt i en bergsby. Och sedan åka vidare till Cala Gonone några dagar.

ELLER åka från Alghero via norra kusten, göra norra delen, och avsluta med Cala Gonone.
Funderar också, kommer vi hinna med detta eller blir det för mycket kringflackande?

VAD bör vi inte missa? Något vi bör vi tänka på vid en sådan resa? Bör vi boka boenden nu eller kan man hitta på vägen?

Skulle gärna vilja testa att bo och äta på en Agriturismo-gård någon gång längs resan - alla tips eller tankar tas enormt tacksamt emot! :)

Just det, vi flyger sedan hem från Olbia.