Sardinien eller Toscana

10 dec. 2009 19:23
Visningar: 2049
Vi är ett gäng ungdomar som ska åka till Italien juni 2010 och funderar på antingen Sardinien eller Toscana. Vi är inte så kulturella, utan mer ute efter fina stränder, vacker natur, vingårdar och lite stad. Vi kommer att hyra bil och stannar 1 vecka. Vilken plats passar oss bäst?
Av Staul
11 dec. 2009 13:53
Vi var på Sardinien för 2 år sedan, en underbar ö, god mat, fin strand väldigt vackert. Vi hyrde en lägenhet i ALghero på nätet och allt funkade bra. Vi flög med Ryan air dit. Jag har också varit i Toscana men jag föredrar Sardinien framför Toscana.
13 dec. 2009 18:55
Tack för tipset! Blir dock lite fundersam när jag läser om att Alghero är en charterplats.. föredrar att vara på platser utan egna landsmän i varje hörn. Vi ska ju dock ha bil, så man kanske kan fly till mer privata stränder och vikar... men vi åker ner 23 juni, så kanske redan för sent för alla ivriga semesterfirare. Upplevde ni att svenskan talades överallt? Och menyer på svenska? Orkar inte med sånt...Ifjol var jag med Ryan Air till Trapani på Sicilien och där hördes bara italienska och viss engelska. Charmigt värre! =)
Av Vasadu
5 feb. 2010 12:56
Sardinien ska vi till i maj, tycker det verkar helt underbart och inte så turisttätt som Toscana. Läs mer om vår resa på www.pavag.wordpress.com

/E
Av Anis
6 feb. 2010 13:11 (redigerad)
Det verkar som det perfekta resmålet för er blir Sardinien. Vi bodde i Alghero en bit från stranden, nära gamla stan. Var där i maj förra året och hörde inte någon svenska och såg inte en enda meny på svenska. Det var faktiskt italienska som gällde (eller sardiska). Det finns underbara stränder runt ön, kan rekommendera Stintino med sina långgrunda vackra, vita sandstränder, turkosfärgat vatten som har inslag av smaragdgrönt.
Smaragdkusten på Sardinien ska också vara otroligt vacker, men där bor många kändisar (bl.a Berlusconi) därför är allt antagligen dyrare där.
Har också varit i Toscana som är helt underbart vackert, men de bästa delarna av Toscana ligger i bergen långt ifrån havet.
Av Yuzu
7 feb. 2010 13:36
Jag håller med föregående talare. Det är inte särskilt svenskt i Alghero, snarare är det många italienare som semestrar där. Det är ett jättefint ställe, rekommenderas! Såhär skrev jag i min resdagbok:

"Alghero brukar kallas "lilla Barcelona" och det kan man faktiskt forsta nar man ar har. Sarskilt den gamla delen av stan paminner ganska mycket om Barcelona - husen ser lite franska ut precis som i Barcelona, och det ar tranga, mysiga kullerstensgator utan bilar. Dessutom ar det en lang strandpromenad langs med hela Alghero och sa ligger det en hamn i ena anden. Konstigt nog ar trafiken inte ett dugg hetsig har, till skillnad fran ovriga Italien. Visserligen haller de flesta inte 30, som man ska gora enligt skyltarna nar man aker genom Alghero, men de flesta kor inte fortare an 50 i alla fall. Inte ar det en massa tutande heller.

Stranden ar lang och vit, och vattnet valdigt klart. Det ar precis lagom temperatur i vattnet, sadar sa man kommer i utan problem, men att det anda svalkar lite. Temperaturen i luften kanns valdigt lagom ocksa, omkring 28. Vadret har varit valdigt bra hela tiden, klarblatt de flesta dagarna."

Kan också rekommendera att hyra en bil och åka runt lite. Det var jättelätt att köra, som sagt ingen hetsig trafik eller så, och helt ok vägar. Vi åkte upp till Cape Falcony, en helt fantastisk strand (påminner om Thailand) och sen åkte vi vidare och tittade på en sten som ser ut lite som en elefant och sen vidare mot en pitoresk stad som ligger i en bergsluttning m.m.

Det finns också vingårdar att besöka i närheten! Vi hade tänkt besöka en sista dagen, men missade att man måste vara där en viss tid på dagen för att få en guide. Men andra har sagt att det är väl värt att besök!