Santiago de compostela

Av Today
19 nov. 2014 14:10
Visningar: 501
Hej
Har tänkt att vandra Santiago de compostela i sommar och undrar om det finns ngn här som har gjort hela vandringen ( 80mil ) som skulle vilja svara på några frågor ?
Mvh Tom
Av Myran10
21 nov. 2014 15:41
Jag har inte gått hela men delar för några år sedan. Det finns flera forum för pilgrimslederna, sök på nätets hittar du dom. Där hittar du säkert allt du undrar över från boende till packlistor, och får mer info än på detta forum om just Pilgrimsleden.

Om du läser tyska så finns det en tysk guide som är jättebra, kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.
Av Today
23 nov. 2014 17:04
Hej
Tack för svaret , har ganska stor koll på boende o den biten ..
men den här biten med stämplarna, får man dom på ett "postkontor " eller är det pensionaten som "delar" ut sådana ?
Av Myran10
23 nov. 2014 19:52
Kommer inte riktigt ihåg men jag bodde nästan bara på härbärgen och där stämplade dom alltid. Undrar om det inte var så också att man ibland kunde få stämplar efter vägen på typ cafeer eller vid vissa sevärdheter. Inget problem iallafall... däremot behöver du ett Credential att samla stämplarna i och det vet jag att jag fick på mitt första boende men att alla kanske inte utfärdar ett sånt.

Alldeles vid katedralen i Santiago finns ett härbärge som jag kan tipsa om. Det är någon form av kloster eller liknande. Om du är intresserad så kan jag försöka leta reda på det.Annars när det gäller boende är mitt tips att kolla av de forum du hittar med aktuell info. Härbergena är för det mesta väldigt bra men kvalitén kan variera och det är inte ovanligt med bedbugs. Jag hade ett resepåslakan som jag täckte madrassen med, vägde nästan inget och fungerade väldigt bra. Packa så lätt som möjligt, det finns tvättmöjligheter efter vägen och det mesta kan man köpa efter vägen om man saknar något. När ska du åka?
Av Today
23 nov. 2014 20:22
Mmm har läst att jag får det vid starten i Frankrike ( stämpelpasset ) , kommer ligga på 6kg i packning, anledningen till att jag undrade det där med stämplarna är att jag har tänkt att gå sträckan relativt snabbt o därav inte stanna överallt, men då är det ju iallafall jättebra att man kan få dom längst vägen.

Ja tips på boende är alltid bra att ha , så om det inte blir för mycket jobb så gärna. Ska gå i sommar runt midsommar
Av Myran10
24 nov. 2014 07:29
För att få diplomet behöver du bara gått de tio sista milen. Och som sagt, stämplar är inget problem.