Sandflugor/sandloppor i Yucatan Mexiko?

Av Ohkarol
4 feb. 2012 16:56
Visningar: 1794
Hej!

Jag undrar lite över sandflugor/sandloppor. Ska till Mexiko Yucatanhalvön (Tulum o Playa del carmen) och undrar om det finns några sandflugor där? Har aldrig kommit i kontakt med sandflugor, hur jobbiga är de och hur kan man undvika dem?

Vi hade tänkt åka omkring en del och hitta ”egna” stränder, där det ju självklart inte finns några solstolar. Kan man ligga direkt på handduken på stranden eller riskerar man att bli totalt uppäten av dessa kryp då?

Har också läst att det i vissa tropiska områden kan finnas parasiter i sanden och att man ska undvika att ligga direkt på stranden av den anledningen, och att man bör ha skor på sig när man går i sanden. Låter ju jättetråkigt om man har åkt någonstans just för strandlivet… vet dock ej om det gäller den här regionen…

har någon erfarenhet av detta? I mexiko eller någon annanstans?

/Karolina
Av Lena28
5 feb. 2012 12:36
Hallå!

Jag har vart i både Playa och Tulum, otroligt vackert, och aldrig haft problem med några sandloppor.
Jag gillar att hitta "egna" stränder och har endast en tunn sarong och ligger på. Trots detta har jag aldrig stött på några loppor som bitits osv..
Där emot har jag sprungit rakt in i moln av myggor..finns en hel del i Tulum nän man ska passera skogspartier innan man kommer ut på stranden (där finns dom inte).
Hoppas att du kommer å njuta! Jag ska själv åka dit snart :) läääängtar!!!

Lena