San Fransisco till Las Vegas, tips???

13 feb. 2008 16:36
Visningar: 1494
Vi ska på bröllopsresa till San Fransisco och flyger hem ifrån Las Vegas.
Är det någon sam har bra tips på boende, restauranger och vad vi inte ska missa?
Vi tänkte hyra bil och ta oss från San Fran till Las Vegas finns det någon bra avstickare
på vägen? Mysigt ställe att bo på?
Thank you!
14 feb. 2008 01:10
Hur länge ska ni vara borta?
Det finns massvis att se längs kusten ner mot LA. Om ni tar den Highway one en bit men inte ända in i LA så har ni Santa Cruz, Monterrey, Carmel, Morro Bay som alla är mysiga små städer.

San Francisco är en supertrevlig stad som ni ska försöka spendera ett par dagar i. Har ni hyrbil så ta den över Golden Gate bron och sen in i den lilla staden Sausalito som är charmig. Alcatraz är en självklarhet.
/ M
Av Memmie
14 feb. 2008 15:48
Vi ska också på bröllopsresa dit! Fast vi gör tvärt om, börjar i LV och avslutar i SF. Vi har inte varit där tidigare så egentligen kan jag inte rekommendera något, för jag vet ju inte om det är bra! Men allt är bokat och planerat och det känns i alla fall väldigt bra alltihop. Du kan läsa om det här: http://www.reseguiden.se/minsida/memmie/blogg/2007-11. När ska ni dit?
15 feb. 2008 08:55
Yosemite National Park kanske kan vara något? Med världens största klippblock och Nordamerika ?längsta? vattenfall... Det ligger ungefär 4 timmar öster om San Francisco.
I San Francisco finns det färdiga sightseeing turer som man kan boka innan eller hoppa på en buss i Fisherman's Wharf. Har man inte lust att leta efter alla sevärdheter på egen hand kan detta vara ett bra alternativ.
Här är 2 bolag som ordnar turer: www.grayline.com , www.sightseeingworld.com . Men det finns många mer bolag att välja mellan...
Har ni inte bokat boende än kanske www.hotels.se är en sida ni ska kolla in.
I San Francisco är Cable cars ett utmärkt transprt medel, på köpet får ni se många sevärdheter, åker ni linjen längs California Street är Grace Cathedral och Chinatown två sevärdheter ni inte kommer missa. Den andra linjen, Powell - är den mest populäraste och går från The cable car turnaround vid Union Square till Fisherman's Wharf.
I Fisherman's Wharf finns de mesta för turister; Ripley's belivie it or not, Wax Museum, The Cannery, Pier 39 (Med alla sjölejon), Aquarium of the Bay m.m.
Vid Union Square hittar du all shopping, stora kända märken så som Macy's, Levi's, Virgin, Disney, Nike m.m. finns där.
Vid Union Square finns också en typisk amerikansk 50 tals Diner som är populär bland turister, Lori's Diner. Det är en kedja med 4 resturanger spridna över staden, men det kan va mycket kö.
Övriga sevärdheter i San Francisco som man inte ska missa; Twin Peaks (Den högsta kullen i staden, ligger i de södra delarna)
Golden Gate Park ( Usa:s största anlagda statspark)
Haight Ashbury (kvarteren där hippiekulturen en gång uppkom) Vid Alamo Square i närheten av Haight, ligger också de kända "Painted Ladies" , sex viktorianska hus som de flesta känner igen från serien Huset Fullt.

Jag önskar er en jättebra bröllopsresa!