San Francisco-New Orleans-Miami

12 jan. 2014 16:26
Visningar: 777
Har till sommaren bokat min drömresa (så länge inte Norwegian bestämmer sig för att gå i konkurs). Resan börjar med sju dagar i San Francisco hoppar sen på tåget för en tre dagars tågresa till New Orleans där jag stannar i fem dagar. Flyger till Miami för en avslutande vecka.
Jag kommer att göra resan själv med bara min Nikon som sällskap då ingen av mina vänner ansåg sig ha varken tid eller råd. Det gör mig inte så mycket utan ser fram emot att få bestämma helt över vad jag ska göra.
Budgeten är runt 30.000 i fickpengar.

Då jag är en 40+ kvinna och reser ensam är jag inte så intresserad av att svira runt på partyställen till tidig morgon för att sen vingla hem ensam på mörka gator. Utan mer av saker man kan göra och se. Det finns säkert en massa folk här som har hittat små gulklimpar.
Små restauranger som serverar god mat till icke turistpriser.
Ställen att sätta sig med kameran för den där oförglömliga bilden.
Bra butiker med det lilla extra.
Mysiga jazzklubbar eller barer man inte får missa.
Någon som åkt tåg i USA? Alla tips och tricks om det mottages med öppna armar!

San Francisco är jag rätt hemma på då jag bodde där för 20 år sen, det har med stor säkerhet hänt mycket där sen sist, men jag vet ändå hur staden är uppbyggd.
De andra städerna är jag ganska ovetande om.

Tror det var allt. Tack på förhand för alla otroligt bra tips som ni kommer ge mig
13 jan. 2014 01:19
Låter som en toppenresa för dej! :)
Kanske kan få lite tips om vad man kan göra i San Francisco i 5 dagar?
Ska underhålla mej där innan jag tar ut en hyrbil och bilar hela vägen till New York :)
Har bokat in en tur till Alcatraz och boendet på Union Square. Men att fördriva tiden i SF lär kanske inte vara så svårt. Verkar vara en underbar stad

Med vänlig hälsning, Micke
13 jan. 2014 21:01
San Francisco är en sån bra stad att man tar sig gående nästan överallt. Hop on-hop off bussarna är annars ett smart sätt att se lite mer.
När jag bodde där för en herrans massa år sen så bodde vi varje helg (jobbade som aupair) på Union Square, Gates motel, finns tyvärr inte kvar längre.
Men ta en dag till att promenera ner till piren. Följ Marketstreet ner till Embacadero och gå efter alla pirerna. Eller sväng in innan och kolla in alla häftiga bygnader i finansdistriktet.
Har du tillgång till bil, åk över Bay bridge till Tresure Island på kvällskvisten och kolla in skylinen över S.F (men akta alla vildkatter ;)
Strosa genom stan, åk cable car, köp glass och sätt dig i Union square park när du har ont i fötterna av allt promenerande. Har du inte ont i fötterna ta en långpromenad till Golde Gate park. Köp med lite lunch på vägen.

Fast jag var där ett år gjorde jag egentligen aldrig några turistiga saker. Men denna gång blir det Alcatraz, japanska trädgården, zoo, chinatown och näsan i kartan :)

När åker du dit?
13 jan. 2014 21:22
Åh så nära inpå! Man blir lätt förälskad i den staden :) Ha en underbar resa.
16 jan. 2014 10:27
Hej, kommer också in här på tråden, då vi ska till SF i juli. Tänkte höra om ni har bokat boende och kan tipsa? Håller på och söker runt, men tycker att man får betala rätt mycket för boende. Vi kommer och vara i SF 26/7-2/8. 3 vuxna och 2 barn.
31 jan. 2014 19:54
Jag bokade hotell redan när jag köpt resan i september. Bokade genom hotels.com, de har flera hotell som man kan avboka fram till 72 timmar innan. Om utifall att man hittar något billigare och bättre :)
Hotell i SF är dyra. Men mitt tips är att hålla sig så nära Union Square som möjligt. Nära till det mesta.
Läs alla kommmentarer om hotellen och dess läge. Det finns vissa ommråden man helst inte ska bo på, men det kan vara ganska lokala delar. Som bara en snutt efter en gata.
Lycka till och ni kommer att ha det helt underbart i San Francisco!
10 mars 2014 20:57
Lite ändrade planer! Jag kommer nu stanna över natten i Chicago där tåget mellanlandar innan det vänder nedåt New Orleans. Så nu skull jag behöva lite tips om vad man kan göra för att fördriva tiden (cirka sju timmar). Kommer att bo i närheten av tågstationen.

Sen tycker jag det ekar lite tomt på tips om de andra städerna, eller tips överhuvud taget ;)
11 mars 2014 21:36
Boka in en guidad Segway tur på 3 timmar, fast du kommer ju bara bli sugen att åka tillbaka när du fått sett allt vackert.....
10 maj 2014 19:29
Nu börjar resan närma sig och fjärilarna i magen börjar samlas. Jag har startat upp en blogg inför resan. Kommer skriva både före, under och efter resan. Tankar. Recensioner. Funderingar. En ursäkt för att slippa prata högt för mig själv :)
http://missbabell.wordpress.com/
Välkomna!

Ps. ber om ursäkt i förväg för alla stavfel och grammatiska snedsteg
10 maj 2014 23:34
Blev lite avis när jag läste om din resa på bloggen..måste få till nåt sånt vid tillfälle oxå.. New Orleans finns absolut på villtill-listan. Ser att du bokade Richmond i South beach. Där bodde dottern o jag 5 nätter i mars 13. Helt OK, förutom Internet som man måste köpa till. Vi lånade gratis av grannhotellet South seas.. Kanonläge. Hyrde cyklar utanför o cyklade längs strandpromenaden. Bussen till flygplatsen stannar alldeles utanför, o andra bussar, t.ex till Aventura mall o Downtown (har jag för mig). Du kommer få en kanonresa!

Baseball är kul att ha varit på även om actionfaktorn är låg (typ klass 3B i skolbrännboll, 2 som kommer runt på lika många timmar, dom flesta missar, eller så blir det lyra..).. Men kul med all action runtomkring..

Antar att NBA är slut när du är där..men att se Miami Heat in action i Miami var kul :-).
17 maj 2014 13:17
Hyra cykel lät ju som en kul grej :) Ja jag såg att flygbussen stannar precis utanför. Det var ju bra så jag inte behöver börja Miami vistelsen med att gå vilse :)
En grej jag undrade över Richmond är strand tillgången. De tar ju inte ut någon resortavgift, får man betla på dtranden istället? Eller ingår det helt enkelt i hotelpriset?
Jag har förstått att WiFi inte är så bra på hotellet, men även att det går bra att låna från höger å vänster.