San diego, tips

Av Cicki63
5 maj 2013 07:22
Visningar: 4273
Hej !
Vi är en familj med två tonårspojkar som ska resa till Los angeles i slutet av september. Har läst på den här sidan att San diego är en mindre och mysigare stad så vi tänkte försöka hitta boende där.
Vi tänkte hålla oss omkring där mest, inta åka ända till Las vegas mm som många gör. Men min undran är om det blir för "tråkigt", Ni som har varit där tidigare, finns det saker att åka och titta på, är stränderna fina, finns det bra shopping möjligheter ? Tips mottages tacksamt !!
En undran till; vilket är det bästa, bo på hotell eller ska man hyra ett hus privat ? Skulle vara kul att höra om någon barnfamilj har tips och erfarenhet om skillnader och fördelar.
Av Hawaii
5 maj 2013 07:40
Det finns massor att gör i (och runt) San Diego. Bodde själv där i 10 år och besöker ofta SD nu också (min flickvän bor där!), senast i torsdags, Hur länge skall ni vara där? Viktigt med tanke på din fråga om hotell eller hyra privat. Och det finns massor med shopping möjligheter. Skall lägga upp en del SD tips (som jag har lagt upp tidigare i andra trådar).
Av Hawaii
5 maj 2013 07:43
OK, här är en "Copy & paste" med lite SD tips:

SAN DIEGO

"Old Town (ett par km norr om centrala San Diego) - mycket historiskt, och ett antal helt utmärkta mexikanska restauranger i närheten.

Balboa Park, med historiska byggnader (en del av dem är intressanta museer) och mycket berömt Zoo, som är mer som en kombination ‘zoo/botanisk trädgård). Bara en dryg km från centrum.

Seaport Village (också ung. en km från centrum, men i motsatt riktning). Mycket trevligt område med massor av affärer och restauranger. Ligger precis vid vattnet.

San Diego Zoo Safari Park (tidigare namn: Wild Animal Park) uppe i North County mycket sevärt. Ta I-15 (Interstate 15) norrut till Escondido och sedan österut 15-20 minuter. Vid första avfarten till Escondido – North County Fair – stor shoppingmall.

Kör över bron ut till Coronado och besök Hotel del Coronado där. Mycket historiskt, och ganska annorlunda. Hemsida: www.hoteldel.com

Kör längst ut till Cabrillo monument på Point Loma halvön (till fyrtornet). Fantastisk utsikt över Coronado och centrala San Diego.

Horton Plaza (shopping center) i centrala San Diego definitivt värt ett besök om man råkar vara i närheten, plus hela "Gaslamp Quarters" - centrala San Diego.

La Jolla med La Jolla Cove. Ett av de mera exklusiva områdena i San Diego. Och jättefin natur. Många utmärkta restauranger och affärer.

Ung. 2 km norr om La Jolla finns det en "Glider port", där de flyger med "hang gliders" och startar genom att springa rakt ut över klippan som stupar c:a 40-50 meter rakt ner mot stranden. Ganska makalöst!

Mount Soledad, bara ett par km från La Jolla. Fin utsikt över hela San Diego området. Och vill man uppleva en mycket annorlunda väg upp till toppen, så (från La Jolla), följ Torrey Pines Road i östlig riktning, ta höger på Hillside Drive (MYCKET lätt att missa!). Massor med små sidogator, och krångligt att beskriva, men i princip följ vägen uppför berget. Otroligt att se hur de har byggt jättefina hus i de mest långsökta, mycket branta, platser.

Mission Bay Park, strax söder om Mount Soledad och ung en svensk mil norr om centrum. En enormt stor park. Kul att se folkliv, speciellt ett veckoslut. Perfekt om man vill ge sig ut och springa en kortare eller längre runda.

"Boardwalk" ute vid Mission Beach och Pacific Beach, precis väster om Mission Bay Park. Och ute vid stranden. Enormt folkliv, och många restauranger i området.

Ocean Beach, precis söder om Mission Beach, med en lång pir där man kan se de som surfar på nära håll. Mycket underhållande!
Av Cicki63
5 maj 2013 07:58
Oj , Tack för alla tips Hawaii ! Vi ska vara där i 2 veckor.
Passar även på att fråga en som kanske vet, Räcker det med 1h och 20min för byte i Chicago, flyger med sas, det känns lite knappt !
En liten fundering också om hemresan... Flyget går tillbaka till Sverige kl nio på morgonen, (en måndag), är det jätte-köer in till LA, hur lång tid kan man behöva ha på sig ?

Äldsta sonen har pratat omm USS Midway, är det lätt att ta sig dit, sevärt ?
Av Hawaii
5 maj 2013 08:52
Mina kommentarer/svar efter dina frågor:

"Vi ska vara där i 2 veckor."
I så fall blir nog "privat" boende bäst. Det där med "privat" är lite komplicerat. Det finns en mängd att hyra i Mission Beach och Pacific Beach i San Diego (utmärkt läge och nära till stranden) men det hela är ganska kommersiellt eftersom området är populärt (med en hel jungel av olika priser) och man hyr oftast genom en agentur. Alltså knappast direkt från en privat person. Om du skriver "Vacation rentals Mission Beach San Diego" i Google får du en uppfattning. Om du hittar något som ser intressant ut fråga mig gärna om adressen.

"Passar även på att fråga en som kanske vet, Räcker det med 1h och 20min för byte i Chicago, flyger med sas, det känns lite knappt !"
1h 20 min - utgår från att det är på resan TILL Los Angeles? Och i så fall definitivt i snävaste laget. Den minsta lilla försening med ankommande SAS plan och du missar din anslutning (med United?). Du skall gå genom pass och tull kontroll vid ankomst Chicago och OM det är långa köer kan det bli snävt. Plus att du måste sedan gå genom TSA's säkerhetskontroll också. Har själv passerat Chicago ett antal gånger de senaste 2 åren och skulle nog helst vilja ha MINST 2 timmar mellan ankommande SAS plan och avgående inrikes flyg. Gärna lite mera. Om ni skall till både LA och SD kan ni ju flyga till vilken av städerna som helst (från Chicago). Det verkar som om du har planerat en resa till LA med avstickare till SD? Varför inte vända på det och flyga till SD med avstickare till LA? SD är en mindre flygplats och mindre risk för långa köer.

"En liten fundering också om hemresan... Flyget går tillbaka till Sverige kl nio på morgonen, (en måndag), är det jätte-köer in till LA, hur lång tid kan man behöva ha på sig ?"
Se min kommentar ovan. Men OM ni skall flyga från LA en måndag morgon kl 09:00 så sikta på att anlända flygplatsen allra senast kl. 06:30.

"Äldsta sonen har pratat omm USS Midway, är det lätt att ta sig dit, sevärt ?"
Definitivt både lätt att ta sig dit och sevärt. Den ligger bara ett par stenkast från Seaport Village, mycket nära centrala SD. Kolla http://www.midway.org
Av Cicki63
5 maj 2013 09:23
Tack för svaren !
Anledningen att vi flyger till LA är att jag fick min biljett som en present, färdigbokad o klar. Men det är nu när vi börjat planera vad vi vill göra där som vi funderat på att ta oss till SD.
Nej det är på hemresan vi har så knappt om tid. På ditresan har vi 1 h 55min, men hem som sagt (ja med United) ska man ta sig från terminal 1 till 5 på så kort tid. Tänkte ringa SAS och höra vad de säger.
Av Hawaii
5 maj 2013 11:15
1h 20 min på returen bör inte vara några problem, förutsatt att flyget från LA till Chicago anländer i rätt tid. Med en morgon avgång från LAX stor chans för att det skall fungera helt fint. Vilket i princip blir vad SAS kommer att säga också.

Kan också nämna att även om samtliga flygbolag ju har förseningar då och då så har jag alltid haft väldig "tur" med United. Har gjort mer än 200 flygningar med dem de senaste 20 åren och inte en enda flygning har varit försenad.
14 maj 2013 00:17
San Diego är en överraskande trevlig stad att vara i måste jag säga. Först hade vi inte ens tänkt tanken att åka dit, men via tips från denna sidan (Mr Hawaii faktiskt) så hamnade vi där ändå, och är helnöjda med besöket.

Vi bodde i Old Town, som verkligen är jättemysigt. Området känns mycket tryggt och trevligt även under kvällstid då man strosar runt och spanar in de olika resturangerna. Det finns förstås en hel del mexikanskt på menyn.

Midway är klart sevärt. Det är ett rejält fartyg, med tre olika däck att utforska. På övre däck finns massor av helikoptrar och flygplan utställda. Midway har även ett fik ombord, så man behöver inte ens lämna skeppet för att äta. :) Jag spenderade runt 5 timmar när jag var där. Frun fick fria händer att gå och shoppa i stan under tiden. :)
Av Hawaii
14 maj 2013 02:49
Roligt att höra att ni inkluderade San Diego i er resa och trivdes med ert besök där!
Av Cicki63
15 maj 2013 07:14
Tack för kommentaren "Snoppetossan" ! Har du nåt bra förslag på boende, var det okej där ni bodde ?
Av Annl
15 maj 2013 07:27
MSS MIdway är ett paradis om man gillar krigsmateriel - hur spännande som helst och vi var där rejält länge. Det får ni inte missa!

San Diego är en riktigt mysig stad där ni kommer att få det bra.

Vi hade SD som sista stopp på vår roadtrip i Kalifornien och hyrde då en condo för våra sex nätter där. En condo är en lägenhet som ägs av en privatperson eller ett företag och som hyrs ut. I allmänhet är dessa condosar extremt välutrustade och det är ett väldigt bra sätt att bo med barn. Den condon som vi hyrde i SD låg väldigt bra till - granne med havet - men var inte så välutrustad som de brukar vara så därför vill jag inte rekommendera den men det bör vara lätt att hitta olika alternativ.
15 maj 2013 10:55
Nu vet jag inte hur gamla dina barn är, men både Legoland och Sea World finns alldeles utanför San Diego vilket kan vara kul om dina barn är i rätt ålder. Sea World rekomenderar jag dock ändå, en fantastisk upplevelse och imponerande shower!
Av Hawaii
15 maj 2013 18:33
Liten detalj: Sea World ligger faktiskt inne i San Diego, inte utanför. Mycket nära Mission Beach och Pacific Beach (5 eller max. 10 minuter med bil).
Legoland däremot ligger i Carlsbad (en annan stad), norr om San Diego. C:a 30-45 minuter med bil beroende på trafik och var i San Diego man startar.
15 maj 2013 21:05
Citerat från cicki63:
Tack för kommentaren "Snoppetossan" ! Har du nåt bra förslag på boende, var det okej där ni bodde ?
Vi bodde på "Padre trail Inn", som ligger precis i utkanten av Old Town, max ett par minuters promenad till mysiga resturanger m.m. Personalen var hjälpsamma och jag minns frukosten som bra där, med både ägg och frukt inkluderat.
16 maj 2013 21:59
Vi föredrog little italy, glaslamp district och vår absoluta favorit var Coronado island
Av Henrikv
2 feb. 2017 14:27
Fråga
Vi ska tillbringa 2 nätter i San Diego
-seaworld o middway som obligatoriska besök. Vilket område rekommenderar ni boende iför familj med 10 o 12 åriga döttrar?
Av Hawaii
2 feb. 2017 15:46
Downtown om ni vill ha "storstads upplevelsen" och nära till USS Midway och Seaport Village t.ex. Området kring Liberty Station eller ute på Shelter Island om ni vill ha en mera avslappnad upplevelse och närmare till SeaWorld.
PS. Onödigt att lägga upp samma fråga i två olika trådar. Och rent allmänt - bättre att starta din egen tråd.