Samos "Greklands pärla"

25 maj 2007 19:09
Visningar: 3760
Till alla er som går i tankar om vart ni vill tillbringa er semester i år.... Åk till Samos, jag lovar att ni inte blir besvikna.

Jag och min sambo var på Samos sommaren 2005, men jag antar att det fortfarande är lika underbart. Vi åkte till en liten by, Votsalakia, där vi trivdes alldeles utmärkt.

Vi tillbringade två veckor i denna underbara by, med små tavernor och barer längs byvägen. Vi bodde på Fritidsresors lägenhetshotell Villa Angela, den lilla damen som ägde hotellet bodde i en av lägenheterna och henne hade vi mycket kontakt med, charmigt!

Jag har rest runt en del på Grekland öar, priserna har ju börjat stiga rejält.... Men inte i Votsalakia, vi blev possitivt överraskade!

Vi hyrde en bil under vistelsen, vi åkte runt hela ön, besökte många mysiga och speciella platser, fantastiska vyer. Så om man har tid tycker jag absolut att man ska hyra en bil, man får se så mycket mer!

I Votsalakia fanns en helt ok strand, bara 20 meter från hotellet.... Visserligen var det en stenstrand... Men bara en liten biltur från Votsalakia ligger en helt underbar strand, en av Psilli Amos stränderna.... Sagolikt!

Denna resa är den bästa jag gjort, kom hem uppvilad med massor av fina minnen, längtar tills jag kommer tillbaka... Vi åker dit nästa sommar igen!

Hoppas jag har lockat någon att besöka denna ö, och speciellt Votsalakia.

Sandra
Av Dino6
22 juli 2007 10:15
Håller med dej helt...samos och vosalakia är ett underbart ställe vi bodde också där i aug -05 i en vecka bara skulle velat vara där längre.
Vi åkte med våra 3 tonårstjejer så jag var lite orolik för att en sån liten by skulle göra dom rastlösa men dom stortrivdes,vi hyrde också bil och åkte runt ön till en massa fina små byar där tiden tycktes stå helt still.På kvällarna strosade vi runt i votsalakia och en kväll hittade vi en minigolfbana som låg inklämd mellan en massa olivträd det var häftigt att spela golf där det var som en liten djungel,men det roligaste var att min dotter är en sån dålig förlorare det slutar alltid med att hon blir sur och den här gången var inget undantag för varje gång hon skulle slå så ramlade det ner oliver på banan och la sej i vägen för henne....mycket skratt och tårar blev det men ett roligt minne sånt händer inte hemma i sverige.

En annan kväll hittade vi ett ställe som låg nere vi havet där man kunde spela biljard,lamporna hängde i ett olivträd ovanför bordet så ägaren fick klättra upp i trädet och sätta i kontakten när vi skulle spela,sen fick vi borsta bort alla oliver och blad som låg på bordet innan vi kunde spela,lite udda och häftigt.
Av Celia
22 juli 2007 15:36
Har just kommit hem från en vecka på Samos och är också helt såld. Jättemysigt! Vi bodde i Pythagorion.
Jag vill tipsa om att hyra vespa. Trafiken på ön var inte alls hetsig nu i juli i alla fall, och vägarna var helt okej. Det kostar ca 14 euro per dag att hyra en vespa.

Tips på vespatur 1:
Kör till Posidonio, en by i sydöstra hörnet av ön. Kör först mot Samos stad och sen höger nerför bergssluttningarna mot Posidonio. Lugnt, en enda taverna, liten strand med gratis solstolar. God glass på caféet och mysig, avslappnad stämning. Inga svenskar bor på det enda hotellet i Posidonio. Väl värt ett besök en hel dag.

Tips på vespatur 2:
På väg mot Samos stad, ta höger mot Psili Ammos (Detta är inte samma Psili Ammos som ligger nära Votsalakia, det finns TVÅ Psili Ammos strändet på Samos!). Istället för att köra ända fram till Psili Ammos (som ändå bara är en fullpackad långgrund sandstrand i väldigt turistisk anda) stanna vid Eden Village, en lyxig resort som ligger precis vid vägen. Hit tar det ca 20-25 minuter. Man behöver inte bo på Eden för att vara på stranden som är en klapperstenstrand, underbart vacker och mer stillsam. Ät gärna på restaurangen, bra italiensk/grekisk mat.

Tips på vespatur 3:
Kör till Kokkari, på norra sidan av ön. Tar ca 35-40 minuter. Kör förbi byn och stanna vid stranden Tsamadou. Här finns både gratis solstolar och solstolar som kostar 6 euro. Stranden är klapperstensstrand men vi klarade oss fint utan badskor. Lugnt, en kantin och ett par restauranger. Härligt ställe!!
I kombination med denna tur rekommenderar jag att ni åker vidare västerut ca 10 minuter och tar vänster upp i bergen mot en by som heter Manolates. En genuint grekisk by, otroligt charmig och pittoresk. Några keramikaffärer, några tavernor och så fina grekiska hus. På tavernan Kalisti, en av de första man kommer till på vägen genom byn åt jag den bästa måltiden på hela veckan! Billigt och jättebra mat. Se till att ni har en stark vespa bara, vi hade en riktigt klen en just den dagen och fick turas om att åka i de sista backarna medan en av oss gick. Rätt tufft i 40 graders värme och stekande sol!
På vägen hem, stanna i Kokkari by och gå ner till hamnpromenaden via torget och sitt på en bar och drick en god milkshake!

Restaurangtips i Pythagorion
Vi hittade inga direkt dåliga restauranger, men här är våra favoriter:
Elia
Afrodite
Remataki
Appolonia

Önskar alla som åker till Samos en härlig semester!
/Celia