Samos

Av Ffion
10 jan. 2011 23:33
Visningar: 1206
Hej!
Kikar på 1-2 veckor i sommar till Samos/Pythagorion. Är det någon som har rekommendationer på trevligt boende? Har kikat lite på fritidsresors Hydrele Beach, Penelope apartment, antonios studios (apollo). Någon som vet? Vi reser med två barn 11 och 13 år. Andra tips för en lyckad semester på Samos? Planerar bla. en dagstur till Turkiet med lite historia.
Tack på förhand!
Av Zahide
11 jan. 2011 14:53
Jag var med barnen till Samos (Pythagorion) juli -08. När vi bokade resan hade jag också Hydrele Beach som ett alternativ, men valet föll sen på Fito Bay.
Väl på plats var jag glad att jag inte bokade Hydrele, av den anledningen att det låg väldigt avsides. Tror nog annars att det var ett snyggt och bra hotell, men avståndet till centrum var för långt, speciellt om man vill gå in till centrum ett par gånger om dagen och i sommarhettan dessutom.
Fito Bay låg också en bit utanför stan men det var en överkomlig sträcka tyckte jag. Vi gjorde ofta så på kvällarna, att vi gick in till centrum men tog taxi hem. Om jag inte minns fel så kostade det 3€.
Fito Bay låg nära flygplatsen alldeles vid ändan av landningsbanan, men jag upplevde det inte som störande därför flygtrafiken pågick ca 08.00 - 23.00. Vissa dagar var det mera plan i luften medan andra dagar var det ganska lugnt igen. Tvärtom tyckte jag det var ganska intressant att ligga vid poolen och se på planen som flög ganska lågt ovanför en.
Jag kan nog rekommendera Fito Bay, nära till stranden dessutom. Skulle gärna bo där igen om jag åker dit på nytt.
Hyr bil några dagar och åk runt ön, finns en jättemysig bergsby som heter Manolates.
Jag har också foton från Samos om ni vill gå in och titta.
Av Frodo
4 feb. 2011 21:45
Jag tycker att Samos är grymt vackert, lugnt och mysigt. Antonios är ett enkelt hotell, men man har fantastisk utsikt om man har balkong med havsutsikt. Rummen är helt OK och man har nära till alla restauranger osv.

Astra Village har också fantastisk utsikt, men det ligger några snäpp högre upp, så man blir lite svettig av att gå hem efter restaurangbesöket på kvällen. :-)

Kika gärna på http://www.samosgrekland.se för mer tips om Samos.