Samlingstråd för spännande upplevelser i Indonesien

11 aug. 2013 12:53
Visningar: 452
Hej! Jag ska åka med min kära sambo i höst och vara borta en månad. Vi är väldigt intresserade av att höra era spännande upplevelser från Indonesien och tips på allt möjligt som kitesurfing, snorkling, trekking, matlagningskurser, andra kurser, volontärarbete, dykning, surfing. Ja ni fattar. ALLT MAN KAN TÄNKA SIG! =) Vi vore oerhört tacksamma för alla tips vi kan få.
11 aug. 2013 23:14
Jag kan ju berätta att där höll jag på dö, trodde jag i alla fall...:(. Jag råkade dricka för lite vatten och fick vattenbrist och det var ett av de värsta jag upplevt....så var snäll och drick mycket vatten.
Det var ju inget spännande precis men detta var på Bali och det var inte kul, kan jag säga.

Däremot kan ni besöka min gamla jobbarkompis Lottas smörgåseri http://www.cafesmorgas.com/ om ni är där i närheten och hälsa från hennes gamla jobbarkompis. (Hon var nyss här och hälsade på....:) )
Mvh
Av Odyssea
11 sep. 2013 15:43
Kul! Indonesien är underbart! Har bott här 1,5 år och älskar Bali: både de kommersiella stränderna, de kulturella upplevelserna, djungeln, Ubud.... Lyxiga stränder såsom Seminyak och Nusa Dua är värda 2, 3 dagar (men dyrt...). Vanligt att ta färja över till Lombok, som är mer genuint, minde exploaterat. På Lombok kan ni vandra kilometervis på drömstränder utan att träffa andra turister.

Väl på plats i Bali-Lombok kommer ni se turistinformation kring kurser, utflykter, surfning etc! Överallt säljs det! I regel är alla ärliga, det sägs att de som snuvar en turist blir utfryst av hela samhället, då allt bygger kring turism. Men att ta ut överpris från turister är något som de tar som en sport! Med alla säljare går det att förhandla!! Det riktiga priset får ni först då ni slagit fast vad ni vill betala och sedan går därifrån.... ;)

Väldigt många säljare i Bali kan tre, fyra meningar på svenska och kommer påstå att de har en kusin eller bror som bor i Sverige, allt för att knyta kontakt. 5 minuter senare träffar de andra turister och helt plötsligt bor deras kusin i Ryssland, Tyskland, Japan... ja ni fattar. Lär er tidigt att pruta. Kan göra enorm skillnad för resekassan.

Jakarta kan vara kul att besöka för att uppleva storstaden, men det är dyrt och kaotiskt.

Jag hade satsat på två veckor på Bali, 1 vecka på Lombok och sedan 1 vecka i centrala Java för att se Yogyakarta och kanske någon centralt belägen vulkan.

Lägger upp 2-3 blogg inlägg från Baliresor för att kanske ge ideer, samt en från Jakarta.

Lycka till!

Jakarta från bilfönstret:
http://odysseablogger.blogspot.se/2013/09/my-jakarta.html

Genomresa i Bali... återigen från bilfönstret:
http://odysseablogger.blogspot.se/2013/08/between-lovina-and-ubud.html

Ljuvlig paradisstrand i Bali:
http://odysseablogger.blogspot.se/2013/08/seminyak.html

Och till slut, typisk Balinesisk trädgård, som finns på hotel, tempel:
http://odysseablogger.blogspot.se/2013/08/tradgards-inspiration.html