Säkerhet i Rio?

24 feb. 2020 15:35
Visningar: 76
Hejsan!

Jag sitter nu och ska bok boende i Rio, men undrar lite över säkerheten där. Har förstått att södra Rio nere vid Copacabana är säkrast, men finns det områden man verkligen ska undvika? Det boende jag kollar på ligger mellan stadsdelarna Sao Christovao och Vasco da Gama. Är detta ett säkert område? Finns det andra nära centrum som är bättre? Har även hittat ett som ligger i Estacio norr om Rio Comprido. Hade uppskattat lite hjälp från någon kunnig!
Av Mcenroe
24 feb. 2020 16:44
Hej Tilda,
Jag tycker inte att du skall boka boende i Estacio, Rio Comprido, São Cristovão etc. Dels för att det kan vara stökigt där (framförallt nattetid) , men mest för att det är tråkiga ställen som ligger långt från det du vill göra i Rio. Om du inte vill boka boende i Zona Sul (Copacabana, Ipanema, Leblon) så ta en titt på stadsdelarna Flamengo, Catete, Botafogo, Humaita, Jardim Botânico etc. Speciellt Botafogo är en väldigt trevlig stadsdel med bra folkliv. Tycker jag.
Hälsar,
C.
24 feb. 2020 16:59
Tack så mycket för din hjälp! Då jag tänker boka under karnevalen (nästa år) är mycket redan bokat nere i Zona Sul, plus att det ligger en bit från centrum. Jag har nu hittat ett ställe i Humaita, så jag tror att det får bli där!
Av Mcenroe
24 feb. 2020 17:08
Humaita är ett bra val - en trevlig stadsdel med lite turister och många locals.
Av Mcenroe
25 feb. 2020 08:02
Lite kuriosa - i stadsdelarna Jardim Botanico/Humaita/Botofogo bor många personer som arbetar för TV-bolaget Globo. Därför arbetar polisen lite hårdare med att behålla just dessa stadsdelar säkra och trevliga för invånarna eftersom annars får de kritik i media.