Säkerhet

Av Grodang
8 nov. 2015 23:08
Visningar: 300
Ska om några veckor flyga till Sri Lanka med Emirates , mellanlandning i Dubai . Jag undrar om någon vet om dom flyger över land i krig och om Is huserar där . Känns lite olustigt nu när plan sprängs osv. Vi bokade biljett för ett år sedan ( ångrar lite att vi inte valde USA hållet ..). Tacksam för råd.
9 nov. 2015 10:47
Det skiljer sig nog från dag till dag, men vi har ofta flugit över Iran på rutten CPH-Dubai.
Av Grodang
9 nov. 2015 14:00
Tack! Har kollat rutten och det verkar som om dom flyger över Iran, men jag kan inte låta bli att känna mig lite avslagen och faktiskt "inte sugen" på att resa till Sri Lanka när det är som det är ute i världen. Ja, jag vet att jag ska tänka positivt och att det ska gå bra men oron gnager lite ändå.
9 nov. 2015 14:34
Om det kan vara till någon tröst, så blev ju Egypten-planet inte nedskjutet utan det var (med största sannolikhet) en bomb som placerades i planet.
Då handlar det ju mer om säkerheten på flygplatsen man flyger ifrån och inte om rutten.
Av Grodang
9 nov. 2015 16:46
Jag har nu sökt vidare och funnit att Norwegian väljer ny flygrutt efter varningar för att flyga över bla Iran som EU´s och FN´s flygsäkerhetsmyndigheter har gått ut med till kommersiella flygbolag. Bakgrunden är att Ryssland börjat avfyra långdistansmissiler mot syriska mål. Jag bokar om flyget nu till Dubai om inte jag får bekräftad att även Emirates tar en annan rutt.