Safari Tanzania

Av Chrivi
16 juni 2018 11:21
Visningar: 159
Någon som har erfarenheter av safari Tanzania ? Tänkte i slutet av januari 2019 Vi ska även åka till Zanzibar !
18 juni 2018 08:12
Vad roligt!

Jag var där två veckor hösten 2014. En vecka på safari i Tarangire, Ngorongoro och Serengeti innan vi flög vidare för en vecka på Zanzibar - en riktigt minnesvärd resa. Jag har skrivit lite om mitt upplägg av resan i en tidigare diskussion så gå gärna in och läs vad som skrivits där. Men återkom om du har några fler frågor :)

https://www.reseguiden.se/diskussioner/tanzania-safari-zanzibar-safari-fran-arisha-eller-dar-es-salam-56051
18 juni 2018 14:17
Rent generellt tror jag safarin är bättre i norra Tanzania, området Tarangire, Ngorongoro och Serengeti. Tänk på att kolla runt lite bland olika arrangörer så att ni vet vad som erbjuds och till vilka priser. Beroende på hur många ni är, ålder osv så kan ju intresset variera lite. Det är inte säkert att små barn uppskattar en balongfärd i gryningen eller en nattsafari till exempel medan lite äldre barn kanske tycker det är det häftigaste som finns. Det finns saker för alla smaker och plånböcker! :D

Angående Zanzibar, jag har skrivit massor om det här på forumet, så det är bara att bläddra igenom lite. Bra att veta är att det är en del tidvatten på Zanzibar så stundtals får man gå väldigt långt för att komma ut i vattnet. Gäller framför allt den nord östra sidan om jag minns rätt.

Men boka gärna en dyk/snorklingstur så är det inga problem. :)
3 mars 2019 09:27
Hej!

Vi reste till Tanzania och Zanzibar september 2018. Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han mycket rimliga priser. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097.

Vi kom även i kontakt med en byrå i Zanzibar som ordnade alla utflykter och transfer till och från flygplatsen. Han heter Asaed och ni når även honom på whats app på nummer 00255655846082.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan.