Safari i Tanzania

15 mars 2014 21:16
Visningar: 268
Hej!
Tänkte åka på safari i Tanzania i december. Ska besöka Tarangire,Ngorongoro och Serengeti i 10 dagar. Någon som vet nåt om RA safaris &Base camp? Verkar vara seriösa? Men man vet ju aldrig så tacksam om någon har erfarenhet.
18 mars 2014 15:20
Hej! Har tyvärr ingen erfarenhet av just dessa företag men har varit en del i Tanzania och på safari. Vill ge tips om att ta en tur upp på Kilimanjaro när du ändå är där. Det är en väldigt behaglig och bra promenad ett par dagar. Det är en väldigt häftig naturupplevelse. Hoppas någon annan kan hjälpa dig med arrangörerna!
15 jan. 2016 20:20
Kanonresa!
Nu är jag hemkommen sen ett bra tag. Min erfarenhet är att man vågar fixa resan själv hemifrån med lite bra research. Skulle tro att man sparar minst 20-30 % . Jag bokade resan med Base camp hemifrån men var lite skraj att jag skulle stå på flygplatsen utan att nån kom och hämtade mig och man var blåst. Men allt gick bra. Min övertygelse är att inte åka ner utan att ha fixat safariarrangör innan. Chauffören stod och väntade sent på kvällen. Dagen efter kommer ägaren Ahmed till hotellet, dricker ett par bärs med oss och briefar om kommande vecka, kanon. Fick närkontakt när vi bodde i tältcamp i Serengeti. På kvällen skulle vi gå och äta. Vi skulle alltid ha med ficklampa och ha eskort av vakt till middagen, men när man bor precis bredvid mattältet tycker man att det känns lite överdrivet. Men när jag står bredvid vakten utanför tältet och han lyser mot ett träd 25 m från tältet ser vi 24 ögon som lyser i mörkret och han skriker att vi ska kasta oss in i tältet igen. Då känner man att man är på djurens hemmaplan. Otrolig upplevelse! Det negativa som en svensk kan uppleva är nog att alla förväntar sig dricks hela tiden och att man känner sig lite obekväm i den situationen. Chauffören Juda,vilken kille, han måste vara född med hökblick. Såg leopard, noshörning, lejon, elefant, buffel ja alla stora djur.