Safari

25 okt. 2019 09:48 (redigerad)
Visningar: 60
Hej!
Har fått ett reseförslag på safari 3 dagar och Sen Malindi 5 dagar.
Safari ska ske i något som heter Tsovo. Är det nåt att satsa på, undrar om det finns chans att se några djur?
Gärna tips om Malindi också om någon sitter med en massa info!😁
30 juni 2020 07:56
Hej!

Vet inte riktigt hur lång ni kommit i er planering av resan men här kommer lite tips från vår resa som vi var på i oktober 2018. Jag har tips på världens bästa safariarrangör i Tanzania och en fantastisk taxichaufför i Zanzibar. Har svarat på många kommentarer och inlägg här på reseguiden tidigare där även flera stycken har använt sig av samma safariarrangör som vi gjorde efter mina tips!

Vi var på en två veckors lång dröm semester i Tanzania och Zanzibar. Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han MYCKET rimliga priser om du jämför med andra väletablerade safariarrangörer. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide under safarin. Vi bodde på de mest fantastiska lodger/boenden under vår resa och varenda minut under de 7 dagar vi spenderade tillsammans med honom var planerade och mycket strukturerade. Eftersom vi fick nöjet att ha honom för oss själva i en stor fräsch jeep så fick vi en ännu bättre special upplevelse av resan.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097. Han finns även på TripAdvisor och Instagram och du hittar honom under samma namn.

Vi kom även i kontakt med en lokal resebyrå i Zanzibar som ordnade alla utflykter och transfer till och från flygplatsen. Han heter Asaed och ni når även honom på whats app på nummer 00255655846082.

Lite svar på dina frågor:
Vi la upp resan på detta sätt:
7 dagar safari där vi besökte Serengeti, Tarangire och Ngorongoro.
8 nätter sol och bad på en underbar resort på Zanzibar.
Flyg: Arlanda-Addis-Arusha
Arusha-Zanzibar
Zanzibar-Addis-Arlanda

Boenden: Vår safariarrangör gav oss olika alternativ på boenden som vi själv tillsammans med honom sedan valde. Boende på Zanzibar hittade vi på Booking.com utefter våra önskemål.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan och hör gärna av dig vid fler frågor eller funderingar.