Så blev vår resa till Arkansas/Florida.

1 sep. 2013 23:14
Visningar: 922
Ja, så har vi då varit hemma ett ganska bra tag.... Tänkte att jag skulle sammanfatta vår resa för den som vill läsa och kanske få tips på vad göra/inte göra! Tyckte själv att det var intressant att läsa andras sammanfattningar här på forumet innan vi åkte
.
Vi bokade resan via Ticket per telefon. Efter mycket övervägande blev det så eftersom vi skulle ha lite olika stopp (Cph-Amsterdam-Little Rock-Tampa-Cph) på vägen och dessutom synka tiderna med vår son som skulle ansluta till resan i Arkansas. Vi fick kontakt med en kanontjej på Ticket som var engagerad och hjälpsam till tusen. Lite dyrare blev det, men inte jättemycket. Bilarna bokades också via henne. (Holiday Autos, båda bilarna kom från Alamo) Vi valde att inte hyra GPS. Jag är vår GPS när vi kör i Europa och med en karta och med hjälp av vägbeskrivningar som vi laddade ner i telefonen via wifi klarade vi oss alldeles utmärkt här också. Det är så väl skyltat och lätt att köra att vi saknade inte GPS en enda gång.
Något speciellt "Sun-pass" som det skrivs en del om hade vi inte heller. Vi kom till några betalsträckor och då betalade vi med kreditkort eller cash. På vägen ut till Sanibel tar de inte kreditkort, kan vara bra att veta!
Boende ordnade vi själva, allt hemifrån på egen hand och använde oss av hotels.com, Sembo och vrbo.com.

6 juni lyfte vi med KLM till Amsterdam för vidare färd med Delta till Little Rock med en mellanlandning i Atlanta. Hade varit skeptiska över långflygningen med Delta eftersom jag läst ganska mycket negativt om Delta, men måste säga att vi blev positivt överraskade!
Bra service, god mat, bra filmer med egen TV-skärm där man kunde starta/stoppa/byta film efter eget önskemål. Över förväntan. Har gjort tidigare Atlantflygningar med SAS och Brittish Airways och denna var nog faktiskt den bästa!
Immigration i Atlanta gick smidigt och snabbt (landade kl 16.20).
I Little Rock hämtade vi ut bilen från Alamo. Kändes lite skumt, kvällstid, ute i ett parkeringshus och vi var väl förberedda på alla frågor om försäkringar. Eftersom vi hyrt via Ticket och dubbelkollat att vi verkligen hade alla försäkringar som behövdes sa vi bara nej. Fick bilen vi bokat, ingen märkvärdig, ganska så sliten, men ok. I dagsljuset morgonen efter såg vi två stenskott i vindrutan som vi inte sett på kvällen i parkeringsgaraget så vi var lite oroliga över det, men det blev inget krångel med det.

Vi bodde en natt på Simply Home Inn & Suites i Little Rock (hotels.com) Ok övernattningshotell nära hotellet och nära I40. Frukost, ingen höjdare, ingick, men gjorde att man kom snabbt iväg på morgonen utan ett extra stopp.
Vi hade 2-3 timmars bilkörning till Deer, där vår son haft sin familj och vardag under sitt utbytesår.
Under våra dagar där levde vi ett southern/ country life. Träffade familj och vänner, var med i kyrkan, åkte till Branson, MI (ett litet "miniLasVegas") för att shoppa, hikade, åkte zipline, fyrhjuling, horsebackriding mm. Oddsen för att någon ska dit och behöver tips är kanske inte så stora, hör av er i så fall! I vilket fall som helst måste jag rekommendera Horseshoe Canyon Ranch i Jasper. Ett fantastiskt ställe med horsebackriding, zipline, discgolf mm mm!

Vi lämnade Little Rock för Tampa den 12 juni (mellanlandning i Atlanta igen) När vi skulle hämta ut bilen här hade Alamo dock strulat till det lite så vi fick vänta nästan en timme.... de erbjöd oss dock en uppgradering av bilen, men tyvärr var bagageutrymmet mindre så vi var tvungna att vänta till de hade vår bokade bil klar. Vi fick avdrag på bensinkostnaden som kompensation. Bilen var kanon. Ny, fräsch och med DVD till barnens förtjusning. Ett +!

Vi körde ut till Treasure Island för 3 nätter. Bodde i en stor lägenhet på Surf Beach Resort (hotels.com) Kändes från början lite hattigt men det visade sig bli kanon med lite sol och bad och avkoppling innan Orlando väntade.

I Orlando hade vi en vecka. Bodde på Embassy Suites Lake Buena Vista (Sembo) och det kan vi verkligen rekommendera. Visserligen var suiten liten , men vi skulle ju bara sova där. STOR frukostbuffé med det mesta man kan tänka sig ingick. På kvällen ingick dessutom en snacksbuffé och drinkar (om man skulle råka vara tillbaka från aktiviteterna) Litet ok gym med bra konditionsmaskiner.

Dag 1: Island of Adventure
Dag 2: Universal Studios
Dag 3: Shopping och pool
Dag 4: Discovery Cove
Dag 5: Sea World
Dag 6: Aquatica

Biljetter (inkl. VIP express plus på Universal och Isl of Adv) samt Discovery Cove bokades, betalades hemma, så allt var klart när vi kom dit. Bara att hämta i en automat utanför Universals entré och bara att checka in på Discovery Cove. Smidigt. Ångrar inte våra VIP-pass på Universal, det var varmt och hade varit jobbigt att stå i kö! Tror att det gällde på alla attraktioner utom Harry Potter. På Universal kunde man köpa en STOR mugg med dricka. Man betalade 10-11 USD, sedan hade man free refills på olika refillstationer på området. Smarta som de är så sitter det ett litet chip i botten som känner av så att man inte fyller på hej vilt. Vi klarade oss dock 6 pers på en mugg. Och vi fyllde på rätt ofta! Andra dagen betalade man en lite mindre summa och så var muggen aktiverad igen!

Discovery Cove var det bästa vi någonsin gjort! OK, dyrt, men en fantastisk upplevelse. All inclusive hela dagen. ALLT ingick; frukost, dricka, snacks,glass, lunchbuffé, våtdräkter,snorkelutrustning, solkräm, handdukar. Det enda som kostade extra var om man ville köpa några av de foto som togs under tiden man simmade med delfinerna. Maten var över förväntan. Det fanns massor att välja på för oss alla (och en del av oss i familjen är ganska petiga med maten....)
Entré till Sea World och Aquatica ingick dessutom.
Köerna på Sea World drog ner upplevelsen en hel del och det drog in en storm så att alla uppmanades att söka skydd och attraktionerna stängde på obestämd tid. Sea World kom aldrig riktigt till sin rätt, tyvärr.

Vi shoppade på Florida Mall, hann tyvärr aldrig besöka någon outlet i Orlando.

Efter veckan i Orlando körde vi till Fort Myers Beach. Bodde på Pointe Estero (Sembo) i en stor beachfront condo. Visserligen lite "off" men det var ett klockrent ställe att vara på tyckte vi. Kort bilfärd till Publix, välsorterad mataffär, lite längre till centrumet. Lite restauranger i närheten, men inte jättemånga. Vi lagade rätt mycket mat i det välutrustade köket och satt och åt på balkongen.
Perfekt att löpträna längs med vägen eller stranden. Fantastiskt fin strand med härliga bad. Gjorde dagsutflykt till Sanibel och Captiva. På Sanibel såg vi vilda delfiner en bit ut från stranden. Magiskt!
Shoppade på Miromar Outlet och på Coconut Point.

Andra veckan på västkusten bodde vi på Crystal Sands, Siesta Key. Hyrde privat via vrbo.com. Vet att många undrar över att hyra privat. Lite meckigare var det ju, men vi fick god kontakt med ägaren och betalade via en banköverföring det totala beloppet + deposit. Depositen fick vi tillbaka på vårt konto efter hemkomst.
Veckan på Siesta Key blev inte riktigt som förväntat pga vädret. Det var bad i HÖGA vågor som gällde, inget lugnt vatten här inte! Kändes som om vädret var betydligt mindre stabilt här än i Fort Myers. Träffade på många som brukar vara på Siesta Key just den veckan varje år och de hade aldrig haft så dåligt väder. Så tyvärr kom inte Siesta Key riktigt till sin rätt.
Vi firade 4th of July här, en mäktig upplevelse! Det var bara amerikaner här så det var "for real"
Ellenton outlet med bra shopping låg ca 40 minuter iväg med bilen.

Sista natten tillbringade vi på Sailport Waterfront Suites (hotels.com) i Tampa. Ett OK övernattningshotell med pool och liten strand (gick inte att bada där)

Florida gav mersmak! Vi är nöjda med vårt upplägg, men man tycker alltid att man missat en massa.... Vi tyckte vi spenderade/fördelade dagarna väl. Så det vi inte hann tar vi nästa gång. För det blir en nästa gång, helt klart! Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.......

Då får det bli Everglades och Key West samt Kennedy Space Center och definitivt Discovery Cove en gång til!!!

Och vädret då? Jo, vi åker gärna dit på sommaren igen. Underbar värme och mycket sol fick vi. På eftermiddagarna drog det ofta in åskoväder som var mäktiga att bevittna och som drog snabbt förbi. Det var bara på Siesta Key som vädret inte riktigt ville som vi. Så dit åker vi också gärna igen för att få uppleva Siesta Key så som vi hade förväntat oss!

Hoppas nu att någon kan ha lite nytta av något i detta inlägg. Fråga om det är något ni undrar eller om jag har missat något!

Trevlig reseplanering!
/Vidakatten
2 sep. 2013 09:00
Hej och tusen tack för en riktigt bra återkoppling!!

Jag håller med dig, visst klarar man sig utan GPS! Det underlättar men är absolut inget måste.

Sedan var det extra kul att få återkoppling från Disc Cove - men jag saknar lite fakta om vad ni gjorde där och hur det var - hur var snorklingen? Simmade ni med delfiner - hur var det? Var det simning eller stod man mest och klappade? Roligt att ni va så nöjda - hittills har främst de som inte varit där tyckt till, och då om att det är så dyrt och inte värt det.

Ang hur flygbolagen är, man skall inte glömma att det finns olika plan i flottan och att det plan någon flög för 2 år sedan kanske inte längre är aktuellt, så det bästa är så klart att få tips av någon som flugit nyligen. Gårdagens sågade bolag kanske är dagens suveräner!

Ni behöver inte vara ledsna över att ni inte hann med outlets i Orlando. Florida mall har samma märken, och senare modeller och inte så jättemycket dyrare. Visserligen beroende på vad man är ute efter, men det är ju roligare att ha det senaste än överblivet gammalt gods ;)

Tack igen, det var verkligen kul att läsa!
2 sep. 2013 11:06
Där ser man om Delta. Har inte själv åkt men brorsan har och då var det lite trista plan att åka med.
Vill bara tillägga om shoppingen. Den outlet som ligger i Ellenton är samma typ av outlet som också finns i Orlando, dvs premium outlets. Alla som tillhör "kedjan" har samma märken. Har du varit på en känner du igen dig på nästa.

Florida Mall tyckte vi var en höjdare.

Apropå Discovery cove är det mkt stå och titta på delfinerna och klappa dem men man får en simtur på ca 20 meter med dem. Man simmar ut till tränaren och får sedan grabba tag i fenan och åka med. Om vi skulle ta discovery Cove en gång till hade jag nog inte valt delfinerna utan bara parken. Mkt skön avkoppling med att simma runt bland rockor och andra fiskar eller bara att simma med i "floden" som rinner runt. Dessutom all-inclusive. Allt detta för 180 USD ink Seaworld. Bästa med parken är ju oxå att det finns bara ett begränsat antal gäster.
Av Smulan7
3 sep. 2013 12:13
Tack för sammanfattningen!

Hörde ni av er till Alamo ang. stenskotten eller lät ni det bara bero?
3 sep. 2013 23:40
Hej på er igen!

Kul att ni uppskattade min sammanfattning. Titta gärna in i mitt resealbum här på Reseguiden!

Nisse2ears:
Discovery Cove gick till som så att vi checkade in 7.30. Då fick man en "delfintid" tilldelad sig. Mellan kl 8-10.30 fanns en stor amerikansk frukostbuffé. Vi åt och hämtade all utrustning. Vi hade vår "delfintid" på fm någon gång, så vi började vid snorklingsrevet som var jättefint uppbyggt och med massor av fina fiskar och STORA rockor. En inglasad hajtank med sluttande rutor fanns inuti snorklingsbassängen, så man simmade med bara en glasruta mellan sig och hajarna. Vår ena dotter trodde på allvar att hon hamnat bland hajarna......
Lunchbuffé med all man kan tänka sig serverades mellan kl 11-15. Det fanns verkligen något för alla!
Fri tillgång till snacks och dricka mellan 10-17.30 på tre olika ställen.

När det gällde simningen med delfiner så skulle man vara på plats en stund innan för info och att skriva på papper mm. Sedan blev vi tilldelade en instruktör. Det var vår familj (5 st) och tre andra i vår grupp. Vi blev presenterade för vår delfin. Det blev lite "undervisning" , vi fick klappa och känna, vi fick ge olika tecken så att delfinen gjorde olika saker. Sedan var det dags att simma. Man fick simma ut till delfinen och hålla tag i fenan och åka med den de 20-30 metrarna tillbaka till gruppen. Sedan fick de som ville hålla upp delfinens huvud pussa den på munnen.

Visst var det inte mycket delfinsim, men det var en otrolig upplevelse. (Ska kanske tillägga att detta var en dröm jag haft sedan jag var liten som gick i uppfyllelse.)

Efter definsimmet återgick vi till revet, vi badade i floden, besökte uttrarna (som man också kunde simma fram til en glasvägg hos) Vi besökte också fågelinhägnaden där man fick mata exotiska fåglar ur handen.

Som nämnts tar parken bara emot ett begränsat antal besökare och detta gjorde att det var gott om plats till alla! Kändes lyxigt!

Vi betalade 319 dollar/biljett med delfinsim. Inte billigt inte, men det var en fantastisk upplevelse och faktiskt rätt mycket som ingick. Skulle gärna göra det igen!

Nisse524:
Vi gillade också Florida Mall skarpt!! Det var delvis därför vi inte hann till någon outlet! Vi åkte tillbaka till Florida Mall istället.

Smulan:
Vi lät faktiskt stenskottet bero.... Vi hade lite delade meningar om det där. Jag har helst både hängslen och livrem och ville kontakta Alamo. Mannen tyckte vi skulle låta det bero....
Nästa gång bestämmer jag nog, så jag slipper oro och magont för en sån sak...

Ha det bra!
/Vidakatten
12 sep. 2013 12:24
Hej!

Riktig intressant läsning. Kul med resesammanfattningar!
Jag och min sambo åker iväg på en månad lång roadtrip genom USA om ungefär 1,5 vecka. Vi lyfter från Oslo mot Miami den 24 september. Ska bli otroligt spännande allting!
Såg att ni hade varit i Branson. Vi kommer vara där i 2 nätter under vår crosscountry roadtrip. Vad får man INTE missa? :)