Ryggsäckshjälp!

19 aug. 2017 22:52
Visningar: 290
Hej hej! Jag ska backpacka i ca 4 månader i Asien och har lite funderingar angående ryggsäck. Hur stor tror ni behövs? Även, vet någon var man kan hitta väskor som även har sidoöppning? :D
19 aug. 2017 23:32
Det beror på vad du tänker ta med dig. Jag hade en 60-liters rygga både 2010 och 2011 när jag backpackade i SoA och det gick alldeles utmärkt. Den har även varit med på tågluff i Europa och på lite andra äventyr.

Sportbutiker som XXL, eller vildmarks/friluftslivsbutiker. De senare brukar vara dyrare och säger man att man ska backpacka brukar de försöka pracka på en en hel del andra prylar med.
Dock kan det vara värt att kolla upp både resehandduk myggnät. Myggnäten här är oftast utav bättre kvalité än de man köper lokalt, dessutom brukar de inte tar mer plats än vad en Redbull burk tar. Så de är platseffektiva.
20 aug. 2017 13:53
Åh tack! Finns så mycket att välja på att man blir helt virrig. Har en microfiberhandduk men myggnät borde nog införskaffas! Tack igen för hjälpen :D
20 aug. 2017 17:40 (redigerad)
Jag var borta 3mån och hade en 60 liter , köpte en 40liters när jag skulle iväg o hälsa på i 3v i Asien och hade som handbagage för att slippa checka in den :P köpte bägge på Decathlon och tror dom har fri frakt o retur så man kan känna o klämma ^_^ :) min gick att öppna som en bag ist för att packa uppifrån :)

Packpåsar är jäkligt bra också :) :)
20 aug. 2017 18:06
Jag börjar fundera på om inte den ryggan jag har också är en 40-liters.
Det handlar mest om vad man vill ta med sig och hur duktig man är på att packa!
Sen ska man inte underskatta att köpa billiga kläder på plats som man bara använder när man är där. En kompis till mig åkte med en vanlig liten ryggsäck till Thailand och var där i 7 veckor. Han hade i stort sett bara med sig pass, pengar, mobil, kamera och kalsonger samt tandborsta/tandkräm. Sen köpte han kläder där som när de blev smutsiga så slängde/gav bort dem.
21 aug. 2017 00:21
Såg att dom har Decathlon här i Stockholm så det kanske är värt att åka dit och kika! :)

Svin smart! Då slipper man bära runt på så mycket om man bara slänger och köper nya. Lär ju inte vara så dyrt där nere med lite enklare kläder.
21 aug. 2017 11:44
Citerat från Jojohannaaa:
Såg att dom har Decathlon här i Stockholm så det kanske är värt att åka dit och kika! :)

Svin smart! Då slipper man bära runt på så mycket om man bara slänger och köper nya. Lär ju inte vara så dyrt där nere med lite enklare kläder.
Storlekarna kan vara väldigt konstiga så man får prova sig fram lite. Sen skadar det inte att ha med sig några kvalitétsplagg ifrån Sverige heller, särskilt inte vad gäller regn/vindjacka till exempel som kan vara ett typiskt bra å ha plagg. Bara ett tips! :)

Personligen så skulle jag nog sikta på att ha med mig ett gäng bra kläder som jag inte är allt för rädd om på resan. Det kostar sällan många slantar att lämna in dem för tvättning. Dock med varierande resultat. :)
21 aug. 2017 11:57
Jag har en 60-liters ryggsäck Everest. Den var billig och har hållit fint under 4 asienresor på mellan 5 och 7 veckor + ett antal kortare vandringsturer, men nu börjar den nog närma sig slutet. 60 kilo är onödigt stort när man backpackar i t.ex. Thailand eftersom det är så billigt att få tvättat. Om man har med sig kläder så man klarar sig en vecka så räcker det. Tänk på att ta med typ mysbyxor och en sjal/tunn lätt filt - de krämar på med luftkonditioneringen rejält på tåg och bussar ibland!
21 aug. 2017 19:12
Citerat från Lillaannaj:
- de krämar ALLTID på med luftkonditioneringen på tåg och bussar! (och i butiker och lite var stans)

Rättade till det lite! ;)
Av Em588
24 aug. 2017 18:40
Jag har haft en 60-liters när jag har varit ute och backpackat (då brukar jag vara borta 3-4 månader). Jag packar den typ halvfull när jag åker men oftast är den väldigt full när jag kommer hem efter massa rolig shopping.
Mitt tips är att skaffa en ryggsäck som är skön att bära omkring på (även när den är tung). Det blir ofta en del promenerande för att ta sig rätt, hitta bra boende osv.
Jag har en ospray som går att öppna från sidan men vet att även fjällräven har det (dock ganska dyra).