Ryanair till Zadar. Några frågor:

21 juli 2011 11:51
Visningar: 5162
Någon här som åkt med Ryanair till Zadar? Finns det transferbussar från flygplatsen in till Zadar? Vi ska bo i Diklo och jag kan inte bestämma mig för om vi ska hyra bil hela veckan eller bara ett par dagar. Om vi inte hyr direkt på flygplatsen måste vi ju ta oss därifrån till Diklo på något sätt...

Är det värt att ha bil hela veckan tro? När vi är i Grekland brukar vi hyra bil någon dag och sen åka lokalbuss resten av dagarna. Hur funkar det i Kroatien?

Finns det någon här som bott i Diklo?
Av Aik
31 juli 2011 01:16
Då jag också är intresserad av svar så aktualiserar jag frågan:)
Av Desires
31 juli 2011 10:38
Jag har flugit med RyanAir till Zadar. När vi gjorde det hade vi förbokat en hyrbil som vi hämtade ut direkt på flyget där, men jag såg att det går transferbussar även från flygplatsen - annars kan man ta taxi, flyget ligger inte så långt ifrån staden Zadar, men var ligger Diklo (känner ej till det)?

Vi hade bil hela veckan o besökte orter som Biograd, nationalparkerna Plitvice, Krka, Paklenica så vi hade verkligen användning för bil hela veckan. Men det beror självklart på vad ni har tänkt göra där.
Ska ni vara där omkring och bada, sola, njuta av gamla stan, räcker det ju med att kanske hyra bil någon dag och då ta en tur till orter som Biograd eller Sibenik t ex.

Om du vill kan du se foton o läsa mer vad jag skrvit om Zadar, nationalparkerna o tips om restauranger, mm i det området här http://www.desires.se/#post51. Du får jättegärna återkomma till mig om du har mer frågor.
19 aug. 2011 08:51
Hej och tack för svaren! Nu har vi snart varit hemma efter en härlig vecka i Kroatien, längtar tillbaka :)

Vi löste transfern genom att våra värdar beställde taxi (extra stor eftersom vi var fem personer) och det var verkligen jätteskönt att slippa leta oss fram i mörkret.

Vi hyrde bil 2 dagar, räckte gott och väl för våra behov. Vi åkte till Pag och sen till Krka.

Diklo ligger en kvart norr om Zadars centrum. Väldigt fint och vårt boende var kanon.

Summa summarum; vi är inte bara Greklandsälskare, nu är vi även Kroatienälskare! Tack alla som tipsat här på reseguiden :)
Av Desires
19 aug. 2011 10:18
Vad roligt att ni uppskattade Kroatien, vi blev också frälsta första gången vi var där, har sedan besökt landet flera ggr!!

Är boendet ni hade där i Zadar ngt som kan rekommenderas tycker ni? Jag får väldigt många frågor till min reseblogg (http://www.desires.se) om Kroatien, och Zadar är många intresserade av (förmodligen just för att man kan åka dit så billigt via Ryan Air).
Om du tycker att ert boende var så bra att det är något att rekommendera så vore det jättebra om du här kunde ge mig namnet på det så kan jag lägga in det på mitt eget inlägg om Zadar. Det är så bra att ha flera olika boenden att rekommendera till folk som frågar.
Och de bästa rekommendationerna man kan ge folk när det gäller boende är förstås de man själv/eller någon annan upplevt på plats.
Ska själv återuppleva ön VIs i höst (och byn Komiza), ska bli jättemysigt!
Ha det bra!