Ryanair- nya handbagagereglerna

Av Malinst
24 aug. 2014 12:57
Visningar: 2586
Hej! Någon som rest med Ryanair sedan de godkände ett extra handbagage med måtten 35x20x20. Jag undrar hur de kollar. Ögonmått, tumstock eller finns det ställ att stoppa även denna väska i? Skulle vilja ha med en liten dagryggsäck som är några cm f stor. Men eftersom jag inte ska stoppa ner så mkt packning i den skulle det inte vara problem att få ner den i ett kontrollställ.
Någon med erfarenhet? Tack på förhand.
Av Zodezo
24 aug. 2014 14:11
Jag åkte till London i somras och jag upplevde inte att de mätte någons andra väska varken på Skavsta eller i London. Däremot var det väldigt många som fick lämna in sitt "stora" handbagage gratis då det inte fanns plats i kabinen.

Jag tror dock att det är väldigt mycket en chansning från gång till gång. På vissa ställen som Barcelona har jag upplevt att de varit nitiska med minsta lilla sak och cm.
Av Cattta
1 sep. 2014 20:10
Hej, tänk på att den sammanlagda vikten inte får överstiga 10 kg, när du går på flyget, ej vid incheckningen. De gör stickprov och man vet aldrig när. I somras när vi flög till London fr Göteborg Airport så mättes samtliga väskor för de som flög med wizz air den kvällen. Det var inte roligt för de vars väskor felade på en el två cm, en incheckning enkel tur på 600 kr.

Jag har varit med om det på Stansteds flyglats ett flertal ggr också, ryanair i London, jag rekommenderar dej att du håller vikten och måtten, det kan stå dej dyrt annars.