Runt i Malaysia och Singapore

2 jan. 2014 14:49
Visningar: 2489
Hej. Jag och min sambo håller på att planera en resa till Malaysia under juli månad, vi vill vara borta 3-4 veckor och har tänkt landa och åka hem ifrån KL, där emellan vill vi besöka 2 öar på östra sidan (troligast redang och perhentian) i ungefär 1 vecka, därefter några nätter i Singapore, från Singapore till Langkawi för avkoppling och vanligt turism. Sedan därifrån åka tbx till KL ett par dagar innan flyget hem. Så mina frågor är. Hur ser rutten ut? Vad tror ni det kan kosta i resepengar(flyg,båt,buss.) Är det air asia som gäller inrikes eller är det ännu mindre flyg/båt till små öarna? Kom gärna med övriga tips om allt, ber om ursäkt för särskrivningen och tack på förhand.
2 jan. 2014 14:53
Tar gärna emot tips på andra sevärda och sköna städer etc i landet
2 jan. 2014 19:20
Hej hej...

Jag tycker det verkar som att ni flaxar mycket fram och tillbaka, varför inte göra mer en "loop"?

Jag hade nog åkt något i stil med KL - Singapore - Redang/Perhentian - Langkawi - KL, då åker ni runt landet istället för kors och tvärs, men ni gör som ni vill! :)

Jag har inte varit på öarna men i både KL coh Singapore. Singapore tyckte jag var ganska tråkigt, det är bara en stor stad om än ovanligt ren för att vara en storstad.Dock är det värt att äta lunch i någon av de "coffeshops" som finns. De finns typ i alla gathörn mer eller mindre, serverar traditionell mat för en billig peng. Kan vara lite svårt att förstå vad de säger för de pratar en skum engelska, singapore english eller Slinglish som det också kallas. Åka taxi där är skitsvårt för inga taxichaufförer vill jobba. Har sett samma taxichaufför cirkla runt ett kvarter i en tom bil med upptagetskylten tänd. Det är så illa som det står i reseguiderna. :(

Kuala Lumpur var jag ett par dagar i. Besökte givetvis Petrona Towers, promenerade omkring en hel del men åkte även deras Skytrain/Monorail.

Värt att besöka är Batu Caves (men gå inte in på Batu Garden, det är typ en resturang man betalar för att få gå in på och så är det ett litet skådespel och en souvenirshop). Hit åker ni enklast med tåg, kostade 2 RM om jag minns rätt (motsvarar 4 SEK). Var uppmärksamma på att det finns särskilda områden på perrongerna och på tågen som är till för kvinnor enbart. Man får en del blickar om man råkar stå inom de områdena som man, jag vet av egen erfarenhet. :(

Bukit Bingtang är typ deras hotel/restaurangskvarter, mycket mysigt att gå och äta där. Finns MASSOR med restauranger att välja på och de flesta har väldigt humana priser. :)
China Town är också värt att besöka

Det finns ett ställe som heter Sentrum, det är typ centralstation coh shoppingmall, bra att ha som utgångspunkt för sina utflykter.

Det finns en Marvel-affär någon stans i närheten av Petrona Towers om man gillar seriefigurer/tidningar. Jag har inget intresse av det men det var ändå roligt att gå och titta i butiken. :)

Shopping finns över allt, och det är någorlunda billigt med. Hoppas att det gav lite inspiration. Fråga gärna om ni undrar över något.

Vad gäller respriser. Det är ju lite som så att det blir billigare att båka flyg ju längre tid i förväg ni bokar. Min dyraste biljett med Air Asia kostade mig 800 spänn och den bokade jag dagen innan när jag skulle flyga ifrån Borneo till Hong Kong. Annars kostar det kanske 300-600 per flygning med lite planering. Så var det i alla fall för några år sedan när jag var där.
3 jan. 2014 10:40
Tackar för alla tips, känner dock att efter KL så skulle det vara skönast att komma till paradisöarna på östra sidan. Möjligen enbart köra Perhentian och kanske utforska både Besar och Kecil istället för att åka till redang, mindre fläng på det sättet! Hur gör man för att sedan enklast ta sig till singapore därifrån? Måste man åka via KL eller gäller det att ta sig tbx till kota bharu och flyga dit med Airasia ? Skippar helst långa buss/tågresor.
3 jan. 2014 13:54
Hej!

Vi gjorde lite av din resa för två år sen. För att åka till Singapore måste du nog ta dig till KL och byta flyg.

Vi var på Perhentian. Dit åker man båt. När vi skulle hem tog vi båten till fastlandet och sen flög vi ner till KL. Vi ville också slippa långa bussresor. Som ovanstående skrev så kostar det inte mkt att flyga. Men vet ni i förväg hur länge ni vill vara på vissa ställen så sparar ni ju ännu mer pengar. Skulle nog hålla mig på samma sida och besöka nån mer ö där istället för att flänga till andra sidan.:)

Jag gillade faktiskt Singapore mer än KL!! Tyckte inte alls att det var en tråkig stad. Men det är ju så klart jätteolika vad man tycker. :) Väldigt rent och snyggt! Helt klart värt att besöka! Om ni åker dit måste ni ta er ner till det jättefina och stora hotellet som ligger nere vid hamnen. Det ser ut som en stor båt och är jättehög. Värt att åka upp och titta på utsikten!

Ett tips är att boka boende på Perhentian i förväg. Det gjorde inte vi och vi fick leta en stund innan det löste sig...Ok, det kanske fanns nåt som kanske inte var i den standarden vi ville ha. ;))

Ni kommer få en underbar resa!!
/linda
4 jan. 2014 11:40
Tack för tipsen:) Japp vi kommer nog köra ungefär 1 vecka på Perhentian kanske då några dagar i Besar och några dagar i Kecil, men vi vet inte riktigt om vi ska ta Singapore före eller efter Perhentian, det verkar ju hur som helst inte gå att flyga ifrån/till Singapore - khota bharu utan att man måste via KL. Samma gäller när man ska från Singapore/Khota bharu till Langkawi så ser det också ut som man måste via KL, vet någon om detta stämmer? Singapore känns som ett måste att besöka i ett par dagar iallafall. Hur mycket tror ni man kan komma undan med i resepengar om man räknar med flyg + hotell, 20-25 tusen? Vi känner inte att vi måste bo lyxigt men gärna ganska fint i KL (hotell med gym etc). Tack
Av Sierra
4 jan. 2014 11:58
Kota Bharu har ingen direkttrafik med Singapore eller Langkawi. Du måste flyga via KL.
Av Sierra
4 jan. 2014 12:12
Ett alternativ är att du kan flyga med Firefly från Kota Bharu till Senai International Airport i Johor Bharu. Den flighten går lördagar, tisdagar och torsdagar. Från Senai kan du ta taxi till busstationen i Johor Bharu och därifrån buss till downtown Singapore. http://www.fireflyz.com.my/
4 jan. 2014 12:22
Okej tack, men från Singapore går det utmärkt att flyga direkt till Langkawi? Vi undviker gärna att mellanlanda i KL igen då vi ändå ska vara där några dagar när vi anländer och några dagar innan vi åker hem, Kan man ta sig över dagen till penang och koh lipe eller är det onödigt om man inte ska övernatta på hotell?
4 jan. 2014 12:28
Okej känns det som en lättare reseväg, johor bahru - singapore med buss? Vet du hur lång tid det tar?
Av Sierra
4 jan. 2014 13:27
Du kan flyga direkt Langkawi från Singapore med SilkAir, AirAsia och Tigerair. Flygtid 1,5 tim.

Du kan inte åka till Lipe direkt och tillbaka igen samma dag du landar då flighterna anländer för sent. Däremot kan du, om du flyger med AirAsia som landar 12.15, hinna speedboat transfern till Lipe som avgår Telaga Harbour 14.30.

Till Penang kan du ta färjan från Kuah Jetty. Två avgångar 14.30 och 17.15. Du kan inte åka tillbaka samma dag. Om du i stället för Langkawi vill flyga till Penang kan du göra det med samma bolag som ovan + Jetstar Asia Airways.

Buss från Johor Bahru till Singapore downtown tar ca 1 tim 50 min. Med taxi knappt ca 1 tim.
4 jan. 2014 15:02
Okej, jag tänkte mest på eventuella dags utflykter från Langkawi. Har du några andra tips? Eller finns det tillräckligt att göra där för 1 vecka? Det skulle vara roligt med nått vattenland kanske. Tack
5 jan. 2014 11:15
Är det någon som varit i både besar och Kecil som kan tipsa hotell på vardera? Vi vill gärna bo på ställerna och hotell hemsidorna känns knepiga.
Av My53
5 jan. 2014 11:53
Tänkte bara tipsa om akvariet i Singapore. Ligger på Sentosa . Helt fantastiskt akvarium. Det var dyrt att komma in där men helt klart prisvärt.
6 jan. 2014 15:20
Yes har tittat på den och även shari-la som ser ut att ligga i Kecil, samt new cocohut chalet och Perhentian island resort i Besar. Är det någon som vet ifall isf hur vanligt det är att poolen ligger på taket när man bor i KL eller Singapore i en skyskrapa? Det vore riktigt schysst
5 feb. 2014 23:08
Hej :)
Vi har också lite planer på att ta oss till KL o sen antingen Langkawi eller Borneo. Hur är det med vädret? vilken ö är säkrast från regn över jul o nyår? Borneo eller Langkawi? Finast stränder?

tack på förhand :)
10 feb. 2014 07:55
Har bara fått för mig att östra sidans öar är bättre väder kring juli då vi ska åka
Av O_n
11 feb. 2014 12:56
Vi bodde på Tuna Bay resort på Besar i Juli 2009.
Det kom en riktig regnskur ett par timmar en kväll men det var allt regn vi hade under 8 dagar.
Vi åkte natttåget från KL, en blandad upplevelse. Är ni bara två pers så funkar det bra om ni tar en egen sovkupe. Billigt och ni spar in en hotellnatt.

Vi vara bara över på Kecil en dag för att kolla in Long Beach som var jättefin, ganska mycket folk där dock.

Tuna Bay var jättebra, vi hade bungalow mot stranden och det rekomenderas, dom har en ganska ok hemsida också. Flera bra restauranger på hotellen brevid, stranden var mycket fin också.

Ett ställe som också såg mysigt ut men som fått lite taskiga omdömen är Coral View Resort, i varje fall dom dyraste rummen såg helt ok ut...men dåliga omdömen.

Var på Langkawi i Juli 2006, hade tur med vädret, inte mycket regn alls, men juli kan vara osäkert.
Det var aldrig riktigt solsken utan "bara" soldis - men vi brände oss rejält ändå.
Vi gillade Langkawi, rekomendras att hyra bil. Det är billigt o vägarna är mycket bra.
28 feb. 2014 09:12
Vi har tänkt om lite och tänkte skippa langkawi och ta borneo istället, är det nån som kan tipsa var man kan åka (kota kinabalu) fast kanske inte mitt i staden utan mer nära stranden? Och hur är priserna där i jämförelse med övriga malaysia (restauranger, utflykter etc) tipsa gärna allt ni kan om borneo! Kommer att flyga från Singapore och sedan från borneo till KL innan hemfärd. Tack
Av My53
1 mars 2014 07:32
Borneo var ett bra val tycker jag. Utanför kota Kinabalu ligger ett antal småöar som man kan åka ut till på 15 min. Vi köpte en djungeltur 3dagar,2 nätter till Kinabatang. Nature lodge o vi var mkt nöjda med den. Sedan åkte vi till ön Mabul som har fin snorkling o är en levande ö. Boende är billigt på Borneo och det finns mkt att se. Även inrikesflyg är billigt. Vi var också i Sarawak. Ha en god tur!
Av Marwa
6 mars 2014 11:13
Hej! Ngn som har mailadress till ngn prisvärd resebyrå på Borneo?

Vi är ute efter att boka djungeltur med övernattning i december. har inte så många dagar på oss så det kan vara smart att boka upp hemifrån, men vill ändå hitta bra och prisvärd tur. har försökt leta o hittar lite olika varianter.

Tar gärna emot tips på övernattning och resebyråer :)

Kan det vara läge att kombinera Turtle Island 1 övernattning och sedan 2 djungelövernattningar i december?
6 mars 2014 11:48
Vi åkte på 4 dagarstur med www.uncletan.com. Kan rekommendera dem. Väldigt bra på alla sätt och fantastisk mat på kvällarna. :)

Linda
4 maj 2014 08:30
Finns det mycket gatustånd där det säljs falska billiga kläder så som i thailand (för linnen o sandaler o sånt) i KL och LK? Eller är det marknad som gäller isf? Tack

Och sen undrar jag över maten i perhentian:D finns det bara skaldjur och fisk?
Av Sierra
4 maj 2014 10:22
Det finns gatustånd med billiga varor i Malaysia men inte i lika hög grad som i Thailand. Det är något dyrare och inte lika prutbart.
Av Mcenroe
4 maj 2014 13:29
Mitt tips blir Tioman Island. Har varit på Perhentian - gillade Tioman mycket bättre. Väldigt trevligt, väldigt vackert, billigare än Perhentian (på Tioman finns en inhemsk befolkning - på Perhentian är allt turism) och bättre mat. Dessutom lätt och snabbt att ta sig till från Singapore.

Var på Tioman för några veckor sedan - har många färska tips om du är intresserad.

J.
8 maj 2014 06:52
Tack tack, perhentian redan bokat. Undrar också om någon har koll på båtarna till Besut ifall dom går på morgonen, vill boka ett flyg Kota Bharu - Singapore typ 11:40
15 juni 2014 09:52
Nu börjar det närma sig:D och jag undrar, är de någon som har koll på skräddarpriser? ifall man vill få en kostym uppsydd i Kuala lumpur, Langkawi eller Singapore? Troligast KL isåfall