Rundresa med små barn

17 juni 2016 21:48
Visningar: 62
Är ett resberoende par som numera är 3-barnsföräldrar. Med första barnet, nu 4.5 år, har vi rest runt en hel del, bl a 3v tågluff i Japan, och det har alltid gått bra. Våra snart ettåriga tvillingar har dock endast varit på en veckas charter på Teneriffa än så länge.

För att fira vår jubileumsdag planerar vi nu en rundresa 18 dagar i USA i september/oktober tillsammans med svågern och en moster. Jag undrar dock om vår tilltänkta resplan är för ambitiös med 3 små barn?

- Landar i NYC och stannar där i 4 dagar
- Flyger till SF och stannar där i 3 dagar
- Hyr bil i SF och kör highway 1 till LA på 2-3 dagar
- Stannar i LA 2 dagar
- Vidare till antingen SD eller LV (inkl Grand Canyon och Hoover Dam)

Jag tar tacksamt emot synpunkter på denna resplan!
Av Emolis
18 juni 2016 10:00
Jag tycker inte er resplan ser för ambitiös ut. Det är ju egentligen bara ni som kan avgöra om det känns för mycket, det är ju ni som vet vilken "typer" era barn är (lugna, mycket spring i benen, nöjda, gnälliga osv) och vilja krav ni själva har på semester. Min erfarenhet är att ju yngre barnen är desto lättare är det att åka runt med dem, de brukar vara nöjda så länge de får vara med sina föräldrar och har inga egna krav på aktiviteter. Låter som en härlig resa!
18 juni 2016 12:54
4-åringen har mycket spring i benen men tvillingarna är ju svåra att bedöma i den här åldern. Vi har försökt pricka in resan mellan olika utvecklingsfaser för att få det så smidigt som möjligt. Tänkte också hålla oss till max 3h körning per dag och minst ett par timmar med möjlighet att röra sig fritt varje dag.

Men frågan är då om vi kommer hinna med att uppleva städerna/orterna?

Och vad skulle ni välja mellan SD och LV?