Rundresa i thailand med barn.. vart?

Av Linnr_
30 juni 2022 20:25
Visningar: 166
Hej!

Jag funderar att resa till thailand med mina 2 barn 8&12 år nästa år.
Kommer åka till bangkok sedan vidare ta typ flyg söderut. (vi vill uppleva bangkok också)

Vet att jag vill åka till koh lipe , men något annat tips?
Hade tänkt att åka i mars.
Tips på fräscha men billiga hotell gärna nära stranden?
Alla tips mottages!
Av Keja
3 juli 2022 00:10
Hej!

Nu vet jag inte hur länge ni ska vara borta men jag har varit i Thailand med mina två barn, när de var i samma ålder, vid två tillfällen och då på ca: 2 veckor. Vi åkte norrut istället för söderut.
Vi böt plan i Bangok och flög till Chiang Mai där vi besökte tempel, åkte flodbåt, red på elefanter, besökte bergsbyar, tog en tur till Mae Sai och gyllene triangeln. Vi valde att bo på ett ställe med pool, vilket ökar trivseln i värmen.
Åkte sen till Koh Samui för strandliv ena gången. Den andra till Phuket och Phi Phi Island.
Avslutade sen resan med ett par dagar i Bangkok.
24 juli 2022 23:28
Hejsan
Vi planera en tripp till Thailand med med våra barn början av 2022 och spenderat en hel del på planering inför det.

Om ni har bestämt er för Koh Lipe hade jag åkt över till langkawi. Finns en båt som man kan ta som inte kostar så mycket om jag inte minns fel. Langkawi är en underbar ö med fina stränder och jättegoda mat. Dem har en jättefint night market med! Vet inte när ni ska och hur länge ni tänkte stannar i Thailand men från langkawi kan man ta flighten via Singapore till Phuket som kostar ca 400-500 SEK så kan man fortsätta i Phuket/koh samui/ khao lak :)

Om ni är sugna att flyger via Singapore till Phuket hade jag rekommderat stannar 2-3dagar i Singapore finns massvis att se.

Som sagt har lagt en hel del planering på våran resa nästa år och vi kommer också stannar i Singapore några dagar på vägen till Bangkok och hittade massvis med roliga aktiviteter till våra barn :)