Rundresa Florida?

Av Mie81
7 feb. 2010 23:43
Visningar: 2884
Hej!!
Jag ska i väg till Florida December 2011 och försöker leta mig runt lite vad man ska besöka och orter man bör bo på.
Jag har tidigare varit och bott i Fort Lauderdale och Miami men vill absolut se Key West och även åka över till andra kusten som Napels och Clearwater
med mera.

Tanken är att vi ska bila jag och mina föräldrar. Tänkte flyga till Fort Lauderdale och börja där. Tankarna nu går Key West och bo
på Key Lago. Är det någon som vet om det är bra? Har förstått att det är rätt så dyrt att bo längst ute i Key West. Sedan tänkte jag bila vidare till Napels för några dagars stopp sedan vidare till Clearwater el St Pete beach? Har egentligen ingen aning vad det är för ställen men har kikat lite på kartor och bilder här på internet. Vill gärna slippa åka samma väg tillbaka. Känner inte att Orlando drar så mycket men bor gärna på vägen ner mot Fort Lauderdale. Har spanat in West Palm Beach?

Ni får jätte gärna komma med tips och tankar..
Tar gärna emot lite tips om hotell man kan bo på som är bra och inte allt för dyra. El ska man åka utan att boka?
Många tankar som snurrar här..

Vore Tacksam för lite tips =)
Av Maddeck
8 feb. 2010 14:52
På Key west är det lite dyrare att bo men om ni inte ska stanna där så länge så är det kanske ok?!
En natt där tycker jag räcker, då kan ni få en em kväll + en fm där. vi bodde på Holiday inn som är typ det första hotellet man stöter på när man
kommer ut på KW. Helt ok, men då fick vi ju ta bilen in till "byn".

västkusten föredrar jag att bo uppe vid St Petersburg, MEN i December är det nog bra att stanna längre söderut för att vara på den säkra sidan vad gäller värmen!
Har själv inte varit där i Dec , så kanske någon annan kan svara på det?!
Kolla också in andra trådar här på reseguiden, finns många bra svar där angående både väder och boenden!

Själv föredrar jag att boka det mesta innan jag åker, men det är ju en smaksak.
Är ni där över jul & nyår bör ni kanske boka hemifrån iaf.

Såg dina andra frågor angående gps också, vi har aldrig haft gps när vi kört i Usa.
Tycker att det är väldigt lätt att hitta ändå, bra kartor hittar man på de flesta hotell.

Mvh M
Av Mie81
8 feb. 2010 17:37
Om man stannar mer söderut i Florida pga att det är mer solsäkrare. Några tips om vart man ska spendera den längsta tiden?
Jag har funderat själv på Naples? Men har förstått att det är lite dyrare ställe att bo och leva på? Något annat tips om semester ort?

Jag har besökt Fort Lauderdale och Miami tidigare och det är lätt att man stannar där och Key west om man är lite osäker.
Men är verkligen sugen på att åka över till andra sidan där det ska vara mycket finare stränder.
Av Susa60
25 apr. 2010 19:58
Hej!

Ett enkelt och bra ställe som jag varmt kan rekommendera är Monaco resort i clearwater.
I december kan vädert vara helt ok.

Gå in på florida.nu och floridasidan.se där står massor med info.

MVH Susanne
Av Niinas
28 apr. 2010 11:42
Vill ni besöka Key West tycker jag absolut ni ska ta en natt där, det tar ändå ett tag att köra till Key West från Key Largo. Visst är det dyrare, men som tidigare kommenterats kanske det är okej om ni bara tar en natt. Angelina Guesthouse är faktiskt relativt billigt och väldigt trevligt, googla på namnet så hittar du deras hemsida(det är dock populärt så det är läge att boka det en bra bit i förväg).

Precis ovanför Fort Lauderdale ligger Lauderdale by the Sea, det är lugnare och lite mer avslappnat än ganska turistiga Fort Lauderdale. Det är dock en ganska litet så är man ute efter nattliv är det kanske sådär, men det finns massa trevliga restauranger.

Naples är trevligt men vi tyckte nog bättre om Fort Myers Beach (finare strand) och så kan man göra utflykter till Sanibel och Captiva Islands.
22 okt. 2010 18:53
Hej,

håller med tidigare talare ang Key West, en natt räcker och då ska ni åka hela vägen ner. Min erfarenhet är att i december behöver ni inte boka innan men om ni gör det så funkar Holiday Inn. Inget höjdarställe men OK.
Vi har varit på västkusten vid 2 tillfällen i december. 2008 var det kalas, både Clearwater Beach, Indian Shores, Barefoot Beach Hotel via Sembo. Superbra. Naples och Sarasota var också bra då men året efter var det kallt som attan och vi tinade inte upp förrän vi kom till Miami. Naples och Sarasota är favoriter för oss, familj med en 17 tjej och en 15 årig skejtande kille. Clearwater är soft och chill, Naples är mer posh men ändå avslappnat. Båda gångerna har vi landat i orlando, första gången stannade vi 5 nätter och gjorde allt, inkl Cape Caneveral & NASA, Universal Studios mm. 2a gången så stannade vi endast 1 natt, hämtade bilen och stack sedan till Sarasota; Hemsley Sandcastle hette hotellet vilket låg helt fantastiskt vid stranden och delfinerna lekte utanför strandbrynet. I Naples bodde vi senast på The Inn vilket var betydligt över förväntan - om ni inte måste bo direkt vid stranden så kolla upp detta hotell.
I år så stannar vi 10 nätter i Miami och far inte runt i Florida. Åker 16/12 och hoppas på "normalt" Floridaväder i år. hade vi åkt i feb/mars hade vi helt klart chillat på Västkusten men i december hoppas vi fånga solen på östsidan
24 okt. 2010 17:00
Skickar en länk till ett fint ställe i Key Largo där vi bott flera gånger. Brukar vara riktigt prisvärt. http://www.keyscaribbean.com/homes/mariners_club.php
Det är inte för att ligga på stranden man stannar i Key Largo. Gillar man däremot att fiska eller snorkla ute på revet är stället att rekommendera.
Jonas