Rundresa Colorado-Utah

Av Evapeva
26 feb. 2023 17:12
Visningar: 123
Planerar en roadtrip i slutet på augusti, blir borta 16 dagar, utgår från Denver och hemresa från Salt Lake. Tar gärna emot tips. Givet är att besöka Rocky mountains, Grand Teton och yellowstone. Men vad får vi inte missa?
En annan fråga, vid mellanlandning i Europa, behöver vi bara checka in väskorna på Arlanda innan vi hämtar upp dom väl framme i Denver va?
Av Stieri
26 feb. 2023 19:54
Om du åker med samma bolag så skall det väl inte vara några problem, jag har inte behövt gjort det i alla fall, nu är det några år sedan, hur har du tänkt att ta dej runt, annars är det väl möjligt att åka upp till rapid City med president huvudena och Badlands och Devils Tower eftersom ni har 16 dagar på er.
Av Evapeva
26 feb. 2023 21:21
Okej, det låter bra. Ja det är samma bolag. Vi åker hyrbil, så ska kolla Rapid city, tack för tips!
28 feb. 2023 14:23 (redigerad)
Hej,
Vi bilade i bland annat Colorado och South Dakota förra sommaren. Kan verkligen rekommendera Estes Park om du vill besöka Rocky Mountain National park. En mycket fin liten stad med mycket mysiga butiker och restauranger nära parken. Du kan välja att åka in i parken med egen bil eller med buss. Finns flera ingångar och massor av olika rutter. Parken är betydligt större än man trodde och såå vackert! Vill också slå ett slag för Black Hills i South Dakota, Mt Rushmore alltså parken med presidenthuvudena. Åk dit tidigt på morgonen, bäst ljus och minst med folk. Du betalar bara för att parkera bilen. Vi bodde i Custer, hyfsat nära. Så här i efterhand hade jag nog valt att bo inne i parken. Fantastisk natur med rikt djurliv. Har du tur får du se bison. Hoppa Crazy horse, man kommer inte nära och man får betala en dyr peng bara för att köra in på området. Deadwood är också värt ett besök och Badlands. Riktigt häftig natur man inte sett nåt liknande innan.
Av Asok
7 mars 2023 16:05
Vi bodde på Signal Mountain Lodge när vi var i Grand Teton. Tog en kvällstur på Snake River. Mycket mysigt. Såg bäver, mängder med örnar, älgar m.m.
Mormon Row på vägen från Utah mot Grand Teton är verkligen en perfekt fotoställe.
Boka en guide i Yellowstone som kan ta er runt i alla fall 1 dg så ni får se så mycket som möjligt om ni är intresserade av djuren. Vi har använt Yellowstone Safaris bägge gångerna vi har varit där. Senast tog bokade vi en guide för 2 dgr. Väl värt pengarna.
Badlands är väldigt vackert och speciellt. Är ni intresserade av native history så besök Pine Ridge-reservatet där ni finner Wounded Knee, Red Cloud Heritage Center t.ex.