Roadtrip västkusten

12 feb. 2017 10:57
Visningar: 243
Jag och en kompis åker till USA och ska bila västkusten.
Flyger till San Francisco 2 Juni och hem från New York 26 Juni.

Vi tänker oss 5 dagar i San Francisco
Santa Cruz
Santa Maria
Santa Barbara
4 dagar i Los Angeles
Kanske San Diego?
Las Vegas 2-3 dagar
Nashville 4 dagar
New York 2-3 dagar (vi räknar med att man åker till New York då man tar östkusten framöver).

Men, vi undrar om det är någon som kan tipsa om billiga boenden längs västkusten? (till att börja med, i San Francisco).
Tips på trevlig utflyktsmål längs kusten. Vad får man inte missa?
12 feb. 2017 12:22
San Francisco är svårt att hitta billigt boende i. Här beror det på vad ni kan tänka er för budget per natt samt standard? Kan ni bo i sovsal på hostel ökar möjligheterna ordentligt. Likaså om ni kan tänka er att bo inneboende via airbnb. Ska det vara privat lägenhet eller hotellrum kommer ni inte under 1500 kr/natt. Men det kan det kanske vara värt. Dessutom kommer ni kunna hitta boende för under 1000 kr/natt i övriga städer med New York och möjligtvis Santa Cruz som undantag.

Vad ni inte får missa beror ju lite på vad ni gillar när ni semestrar. Är det god mat? Undangömda/bortglömda/udda platser? De stora turistattraktionerna? Naturupplevelser?

I SF - Alcatraz, Lands End, Golden Gate, Castro District, Muir Woods. Har säkert glömt något men det finns ju väldigt mycket, och bra, info överallt på nätet. SF har dessutom något för alla typer av turister.
Längs Hwy 1 - självklart Big Sur. Finns många fantastiska stopp som ni kan kolla upp i förväg för att få extra bra foton osv. Piedras Blancas Elephant Seal Rookery är också ett fint stopp på vägen. Dessutom tycker jag att Hwy 101 efter Santa Maria är lite underskattat. Väldigt fina böljande kullar och inte jättemycket trafik även om det är mer eller mindre regelrätt motorväg där.
I LA - Tips för behagligare väg in LA är att i västra Oxnard svänga ner på Hwy 1 och köra längs kusten igen hela vägen via Malibu och Santa Monica, för att därefter köra in mot ert hotell. Då slipper ni Hwy 101 genom LA:s västra förorter som är horribel att köra de flesta timmarna på dygnet.
Om ni ska till San Diego - La Jolla Cove, speciellt om ni råkar vara där en vardag. Betydligt lugnare än på helgen, åtminstone när jag besökte.
17 feb. 2017 16:27
I SF har jag bott på European Hostel som har 2 bäddsrum med toa i korridoren som var helt OK för ca 300:-/bädd fast det ligger South of Market så intressanta människor runtikring. Ett dyrare men bättre placerat hostel är International hostel som ligger 3 minuter från Powell så bättre läge finns inte. Stor fördel med Subway mittemot så man kan köpa frukostmacka å ta kaffe/the inne på hostlet. Dyrare men 450:-/bädd i 4 bäddssal är ändå OK med det läget. För hotell med egen toa som inte är helsunket får du räkna med över 1500:-/pers. Dessa hostel är högt rankade så inga problem med dem +att det är trevligare atmosfär särskilt om man är ung. Blev långt svar men har bara åkt hwy1 några gånger och då övernattat i Monterey där man bör ta 2 nätter för mycket att se och billigt typ 700:-/natt för ett rum och lika billigt är det i San Semion. I LA är det prisvärda hotell längs Sunset Bouleward. Flyger ni från LA till Menphis eller? Köra bil därifrån till NY? Verkar svårt på 28 dagar med kanske 15-20 dagar i Californien.