Roadtrip USA, kust till kust

Av Dav1ds
24 sep. 2014 10:27
Visningar: 178
Hej!

Vi är två killar som planerar att köra från kust till kust nästa år (2015), från New York till Los Angeles. Då det är en lång resa har vi några frågor vi verkligen skulle uppskatta om ni kunde svara på.

1. Vi planerar att åka nästa år, alltså 2015. Då vi endast är 19 år vid tillfället går det inte, eller blir svindyrt, att hyra en bil via en biluthyrare. Vi hade därför tänkt att köpa en bil när vi anländer till New York (och då, om möjligt, sälja bilen sedan i LA). Någon som ni vet eller har ni själv gjort detta? Vad ska man tänka på och vad är obligatoriskt att göra?

2. Har någon erfarenhet av detta? Vad hade ni för budget samt vad blev ert faktiska utlägg? Tog det tidsmässigt lika långt som beräknat?

Tacksam för svar!
24 sep. 2014 11:44
Köpa bil kan ni nog glömma. Se http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/kopa-bil-i-usa-27251

Det är pappersexercisen som sätter stopp.

Sedan är det nog så att det är åldern som sätter käppar i hjulet. Kilroy har ju bra priser om man är under 25 år, men det verkar som att minimiålder är 21.

Så det finns nog egentligen bara två alternativ: Slanta upp eller vänta (minst) två år. Tyvärr.

Annars får ni kika på buss/tåg/flyg, men det är klart att det inte blir riktigt samma känsla.
24 sep. 2014 12:33
Vill inte lägga sordin på stämningen men är ni medvetna om att det i stort sett är 21-årsgräns i USA.
Ert uteliv kommer att bli klart begränsat. I tex Las Vegas (säkert på andra ställen) kan det även vara svårt att få boka rum om ni är yngre än 21. Naturligtvis finns undantag.
Jag hade nog väntat i ytterligare två år på min drömresa.