Roadtrip- the golden triangle

26 jan. 2016 14:43
Visningar: 91
Hello!
Under 3,5 vecka ska vi bila "The golden triangle" vilket innebär att vi börjar i SF och sedan tar kust-vägen till LA, sedan till sist ska vi ta oss upp till Las Vegas och Gran Canyon.
Vi kommer att åka under juli - augusti detta året, så nu vill jag ha så mycket hjälp av er erfarna resare som möjligt! Tips på:
- Vart är bäst att hyra bil?
- Bästa hotellen?
- Vilka vägar borde vi ta?
- Vad borde vi se och vad kan man hoppa över?
- Vad ska vi tänka på? Några av oss har varit i USA innan men inte alla.
- Vad skulle ni lägga en budget på under dessa 3,5 veckorna?

Tack på förhand!
Kram kram.
26 jan. 2016 21:50
Hej.
Vi har bara rest från LA till SF och då i juni/juli.
Om ni skall starta i SF så kan ni hyra bilen efter ni har sett SF som går utmärkt att se utan bil.
I LA skulle jag rekommendera att cykla längs havet
SF är mina ögon mycket intressantare stad än LA så jag skulle lägga fler dagar där t ex, men allt beror ju på era intressen. Om våra upplevelser och tips kan du läsa på min reseblogg:

http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/03/vi-landar-i-los-angeles.html
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/04/highway-1-kaliforniens-vackra-kustvag.html
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/San%20Francsico
Av Hawaii
26 jan. 2016 22:38
Som redan nämnts, det finns ju en enorm massa trådar om just denna resevarianten. En rent generell kommentar och observation: man har nog större chans att få många svar och informerade svar ju mera specifik man är med sina frågor. Och en annan liten kommentar - du vill ha de "bästa hotellen". De bästa hotellen i Los Angeles t.ex. är nog The Peninsula Beverly Hills och Four Seasons, båda med priser runt US$550 per natt. Är det verkligen det du vill ha?
Och slutligen, min vanliga (och personliga) kommentar - San Diego har betydligt mera att erbjuda än Los Angeles och är enligt min mening dessutom en trevligare stad (och mycket lättare att ta sig runt i). Befinner mig i San Diego just nu - fantastiskt vinter väder med +20C och nonstop sol! Men augusti blir också en bra månad.