Roadtrip Sydney till cairns

31 juli 2013 15:05
Visningar: 1364
Hejsan!
Vi är två stycken som ska köra från Sydney till cairns på 4-6 veckor och det vi funderar mest över är transporten! Ska man hyra eller köpa bil? Eller ska man hyra eller köpa campervan? Vi är under 25 och dessutom bara två personer.

Är annars tacksam för alla tips och råd!
Vi flyger till Sydney 2 januari och är det några som vill hänka och köpa en vän ihop är vi öppna för förslag!

Ha det gött!
Av Asok
1 aug. 2013 09:20
Jag skulle def gå på att hyra bil. Det är en härlig roadtrip ni har framför er. Känns som det blir för mycket jobb för er att köpa en bil för så kort period. Boende är inte dyrt i Aussie
1 aug. 2013 12:49
Det är mycket billigare att åka Greyhound-buss och det funkar kanon på östkusten, den stannar på alla ställen backpackers brukar vilja åka till. Men visst, det är ju mer frihet med bil om ni vill åka till lite mer ovanliga ställen.
Men håller med om att det inte är lönt att köpa en bil! Det lär dock bli en häftig envägsavgift om ni lämnar den på annan plats.
1 aug. 2013 14:26
Okej, tack för tipsen! :)
Ja, att köpa bil känns riskabelt. Vi har kollat på greyhoundbussarna också och ett förslag är ju då att hyra van en bit av sträckan och åka buss en annan.

Skulle ju då stå van i förra inlägget, och inte vän! Haha.
1 aug. 2013 15:18
Chansen är stor att ni - oavsett bil eller buss - kommer att stanna på ungefär samma ställen. Så mitt tips är att ta bussen och hyra bil de dagar ni vill ta avvikande turer inåt landet.

Från Sydney kan ni antingen hyra en bil eller ta tåget till Blue Mountains - Wentworth Falls, Leura och Katoomba exempelvis - med en lysande kafé och matkultur men även en bra bas för s k äventyrsturism.

Från Cairns kan ni t ex ta er lätt till Tully River för White Water Rafting eller till Port Douglas för lite strandliv.

Från Newcastle till Hunter Valley (upper eller lower) om ni gillar vin t ex.

Greyhound tar er förbi städer som Port MacQuarie, Coff's Harbour och Bris men stannar även på backpackerhak som Byron Bay och Surfer's.