Roadtrip södra USA

Av Lumaria
20 juni 2019 10:22
Visningar: 811
Hej!

Jag & min sambo åker på roadtrip i södra USA i juli. Rutten ser ut så här i stort: Atlanta - Great Smokey Mountains - Nashville - New Orleans - Pensacola Beach - Atlanta (med några nattstopp på mindre ställen mellan).

Tar tacksamt emot alla tips - vad får vi inte missa? Restauranger, naturupplevelser, sevärdheter, nöjen etc....

Och har ni andra rent praktiska råd kring att bila/semestra i USA så är det givetvis välkommet också :)

Tack på förhand!
24 juni 2019 10:02
Körde Orlando-New Orleans-Montgomery- Savannah -Orlando i julas och min stora behållning var filmkulissen Spectre från Big Fish som ligger utanför Montgomery: https://www.facebook.com/JacksonLakeIsland/
Utanför Atlanta finns en grym bilsamling i naturen som vi var för långt ifrån, finns inte dess like i hela USA men tappat namnet nu men bara att googla.
Av Fallan
24 juni 2019 14:02
Whitney Plantation utanför NOLA. Mörkt, men otroligt intressant. När jag var där för två år sedan var det enda stället i USA som berättade hur det var att leva på en ranch utifrån slavarnas perspektiv och inte genom ägarnas. https://www.whitneyplantation.com/
24 juni 2019 20:26
Gå en spökvandring i New Orleans och åk ut med en hjulångare på Mississippifloden. Tyckte väl inte att Bourbon Street var så där jättekul när vi var där, det var lite bargatan på Rhodos... Men French Quarter var fint.
World war 2 muséet I New Orleans, oerhört intressant. USS Alabama, ett stridsfartyg, lite varning för panikkänslor nere i de trånga utrymmena, men väl värt ett besök och mycket historia.
26 juni 2019 08:12
I Nashville är området Honky Tonk Highway värt ett besök med livemusik och fart och fläkt.
I NO kanske en tur i träskmarkerna är något. Vi åkte med https://louisianaswamp.com. Besök någon av kyrkogårdarna, alla otroliga gravar är faktiskt intressant att se, vi var på Lafayette Cemetery No 1.
Ser att ni inte ska passera Memphis, men om ni gör det så är Graceland väl värt ett besök.
Sedan som sagts ovan, något plantagebesök och USS Alabama i Mobile.

Ett tips gällande bilkörningen är att inte alltid välja de större vägarna, om man har tid till lite omvägar. Man kan stöta på en hel del ställen som man annars inte ser.
Av Tjock
27 juni 2019 12:22
Hej,

Körde New Orleans-Pensacola-Wakulla springs- Orlando
Rekommenderar att ta båten Dauphin Island-Fort Morgan när du åker från New Orleans--> Pensacola Beach. En mindre väg men betydligt roligare än de större vägarna.
Från Pensacola är det lätt att ta sig till Mobil för att titta på slagskeppet i Mobile som föregående skrivare skrev.
Kustvägen från Pensacola österut var mycket fin med fina ställen att stanna och bada. Detta kanske blir åt lite fel håll om ni ska vidare norrut :)
27 juni 2019 13:08
Vi planerar att åka Sarasota-Atlanta-Nashville-Charleston om några dagar. Utmed vägarna bla Chattanooga (lookout mountain och Racoon Caverns) Asheville (Biltmore), Pigeon Forge (väg 441)
NOLA var vi ifjol. Fattigt och stökigt. En tur ut till någon sugarcane plantation, absolut. Spelar ni golf så är PGA banan TPC Louisiana öppen till en otroligt billig peng. WWII museet...njae. Santchez på Mississippi....njae. Pensacola är bra och speciellt vägen ut mot Destin är otroligt fin.