Roadtrip Kalifornien Juni 2016

6 mars 2016 14:12
Visningar: 325
Hej jag och min pojkvän åker på en 3 veckor roadtrip i Kalifornien i juni.
Vi landar och åker hem från San Francisco. Stoppen vi tänkte oss är:
- San Francisco, 2 dagar
- Highway 1, stannar en natt efter vägen.
- Los Angeles 6 dagar
- San Diego, 3 dagar
-Las Vegas, 3 dagar
- Yosemite, stannar över en natt
-San Francisco
, tills vi åker hem.

Då vi försöker hålla oss efter en snålare budget så letar vi alla tips vi kan få på bra hotell/motell att bo på. Vi har sökt en del och hittat några bra alternativ.
Min fråga är ni som har gjort liknande resa, var har ni bott som inte kostar multum och finns det några små mindre ställen som man bara inte får missa.
Alla tips är till god hjälp :)
6 mars 2016 14:45
Om ni inte redan övervägt det så kan det vara lönsamt att ibland hyra lägenhet, te.x i San Francisco om ni planerat att bo där en längre tid.

Jag skulle vilja tipsa om Alcatraz, det var väldigt fascinerande (då är jag iförsig megaintresserad av Alcatraz och dess historia) så det kanske inte appliceras på alla haha.

Hoppas ni får det trevligt, Usa är fantastiskt! :)
6 mars 2016 14:54
Alcatraz är ett självklart alternativ!
Vi har tittat på airbnb, vilka områden bör man hålla sig undan ifrån i San Francisco?
6 mars 2016 15:08
Skulle vilja tips om den "danska" staden Solvang, ligger mellan Santa Maria och Santa Barbara.

Liten gemytlig stad med dansk-stuk! (korsvirkeshus, bagerier, torg, lille sjöjungfrun etc). Grundades ca 1900 av danska emigranter.
6 mars 2016 15:11
Gillar ni vandring? Då hade jag lagt 2 nätter i Yosemite, så att ni får en heldag att göra en fin vandring på.
Jag tycker att 3 dagar i Las Vegas är mycket, men smaken kan ju vara olika...
Det står inget om Grand Canyon och Death Valley men det kanske ni hade tänkt...?

När vi åkte var det lätt att hitta billiga motels längs vägen. Bara att svänga in när man var less för dagen.
Motel 6 var en kedja som hade bra rum till en billig penning. Såg vi lite varstans och bodde hos dem en gång.

Mina tips på delar av er resa hittar du här:
http://4000mil.se/index.php/new-york-och-kalifornien/
6 mars 2016 17:40
Du hinner ju ingenting i SF på 2 dagar, ta av dagarna i LA. Billigt boende HWY1 hittar du i San Simeon, fast i juni är nog allt dyrt och varmt. Lägg in en övernattning mellan LV och Yosemite och kör genom Death Valley och upplev 50 grader. Nu ser jag att du har SF på slutet också, jag skulle rekommendera 5 dagar där. Sequoia NP tycker jag är lika sevärt som Yosemite om tiden räcker. Tycker man om att köra kurviga vägar är det en upplevelse att ta sig mellan DV och Sequoia längs småvägar, men räkna med max 30 mil på en dag.
Av Hawaii
6 mars 2016 18:09
Håller med om att 6 dagar i LA är "overkill". Flytta en av dagarna till SF och kanske rentav en dag till i SD. SD en betydligt intressantare och trevligare stad än LA.
6 mars 2016 18:24
Tack alla som har svarat:)
Var kanske lite otydlig, ville främst ha tips på boende men självklart tips på vad vi kan göra. Vi har kommit rätt långt på den fronten, kan återkomma med en mer detaljerad lista om det, bland annat finns det mycket av det som ni sagt.

Var kan man stanna mellan LV och Yosemite? Är det inte för varmt att åka genom DV i juni? 50 grader är rätt svettigt :P
Av Issi
6 mars 2016 22:20
Hej!

Ja, Death Valley är varmt men väl värt ett besök. En intressant upplevelse med Badwater basin, en uttorkad sjö som ligger 86 meter under havet. Vi bodde på Furnace Creek http://www.furnacecreekresort.com/ som är en "oas" med restaurang, affär mm. Fanns pool också. Vi var där i slutet av juni och hade 48 grader varmt som mest. Var hett men kändes inte så jobbigt som när det är fuktigt. Luftfuktigheten är väl noll här tror jag ;)

Lycka till med fortsatta planeringen! Kalifornien är fantastiskt!!!

/ Issi
Av Issi
6 mars 2016 22:22
PS. Finns en webbsida till att hyra lägenheter och hus via www. homeaway.com Har bokat ett hus i Marina del Rey (LA) i sommar. Hittills har allt funkat jättebra och priset var väldigt bra jämfört med hotell i området vid samma period.
7 mars 2016 14:26
Här är en lite mer detaljerad plan hur vi tänkte oss:

- San Francisco, 2 dagar, bekanta oss med staden, vi ska ändå hit igen i slutet av resan.
- Highway 1, stannar en natt efter vägen. Stannar en natt, vi har inte bestämt oss riktigt vart än. Besöka Solvang är en självklarhet. Även se Santa Barbara osv innan vi hamnar i LA.
- Los Angeles 6 dagar
- San Diego, 3 dagar
-Las Vegas, 3 dagar, en dag gör vi en avstickare till Grand Canyon.
När vi lämnat LV mot Yosemite så tänkte vi antingen stanna någonstans i DV eller i Yosemite en natt. Förslag på det vore grymt.
- Yosemite, stannar över en natt, vi är inga direkt vandrare/naturmänniskor men vill gärna se naturen.
-San Francisco, tills vi åker hem 5 dagar. Bland annat dem klassiska turistgrejerna som Alcatraz, Fishermans Wharf, Lombard Street, besöka Pride festivalen, även hört att Redwood NP ska va häftigt att se.
7 mars 2016 17:45
OK, nu har ni tillräckligt med dagar i SF, men jag råder er att vara utan bil de första dagarna och lämna den när ni kommer dit, eller bo i Oakland där det finns billigt boende med gratis parkering, då kan ni göra utflykter norr om SF, men in till stan tar ni Bart.
Billigt boende i LA finns i Hollywood så är man nära det som finns att se där, men vad ska man göra 6 dagar?? Universal en dag och Santa Monica/ Venice en dag och kvällarna köra runt i Hollywood hills och Kodak theater men vad mer finner ni intressant där? Det tar flera timmar i trafiken om ni ska ta er ner mot downtown men att bo på Sunset Boulevard är fint och jag bodde där i fjol för 750:-/natt för ett dubbelrum.

Missa inte guidad tur vid Hoover dammen när ni är i Vegas och jag kan rekommendera att åka in i DW via Betty så ni kan kolla in glasflaskhuset i spökstaden Rhyolite.

Varför inte ta en natt redan i Monterey på vägen ner? Billigt boende för 6-700:- och mycket att se inom 2 mil som Carmel och 17 mile drive + akvariet.

Är ni intresserad av natur så ta ett par dagar från LA för ett besök i Sequoia NP nedanför Yosemite en upplevelse med sina jätteträd. Med övernattning i Three rivers så gör ni den på en dag och åker ut nära Yosemite där ni kan bo i tält med kyl och hårt golv för 650:- i Curry Village inne i parken, men pannlampa rekommenderas då det blir svart på kvällen.
Ni hinner inte till Three rivers eller direkt till Yosemite på en dag från LV för det är mycket kurviga vägar när man kommer till Sierra Nevada.
Av Katrinl
8 mars 2016 16:59
"Yosemite där ni kan bo i tält med kyl och hårt golv för 650:- i Curry Village inne i parken"
Vill bara meddela att Curry village har bytt namn till Half dome village. Jag har en bokning där i sommar och precis fått info om det.
Av Marulk
8 mars 2016 20:17
Gillar ni vandring o söker övernattning mellan LV o Yosemite rekommenderar jag Mammoth Lakes. Riktigt härliga höghöjds dagsvandringar. Ta en titt i album från 2014 o 2013. Riktigt mysig stad på 2500möh
Härifrån kan ni även göra utflykt till Bohdie Ghost town, en fd silver gruvstad. Missa inte heller Mono Lake med sina häftiga salt statyer.