Roadtrip kalifornien

Av Pawaha
25 jan. 2013 10:15
Visningar: 3375
Hej!!
Skulle vilja ha tips om nån har gjort någon roadtrip på 15 dagar i kalifornien.
Vi hade tänkt åka i april highway one med 2 stopp ner var är vi inte riktigt säkra på ännu och sen LA 3 dagar LV 2 dagar där vi hade tänkt ta en helikoptertur till Grand Canyon sen death valley och yousemite tillbaka på vägen till San Fransisco är vi för ambitiösa eller är detta möjligt i San fransisco hade vi tänkt ha 3 eller 4 övernattningar.Har en fråga till är det någon som vet hur vädret är om man kör över death Valley i april har hört att vägar kan vara avstängda i april// Hälsningar Helena
25 jan. 2013 10:29
Ni gapar nog över för mycket!

Vi gjorde samma tur på nästan dubbla tiden. Tycker ni ska nöja Er med S.F., Hwy 1, L.A. och Las Vega om ni måste. Flyg till S.F och hem från L.A /Vegas eller tvärtom, då spar ni många mil och mycket tid.
Både L.A men framför allt S.F är värda upp mot en vecka. Kanske ni ska till någon nöjespark, då går en dag till varje (man kan se båda Disneyparkerna på en dag om man inte måste se och åka allt i båda.

Vägarna i Yosemite kan vara avstängda fram i Maj. Inte den bästa tiden för västkusten över huvud taget faktiskt.

Ni får ungefär två nätter i genomsnitt på varje ställe vilket är alldeles för lite om ni vill mer än att hetsa över de största sevärdheterna. Förläng tiden eller korta ner resan så får ni ut mycket mer av den är mitt tips.
Av Ia_li
25 jan. 2013 13:13
Vi gjorde delar av Kalifornien på 14 dagar i somras. Vi flög till och från LA (blev billigast så). Efter en natt vid flygplatsen bilade vi motorvägen upp till SF. Ingen rolig väg men den går fort och vi var framme sent på eftermiddagen. Vi stannade i SF några nätter-det är en toppenstad! Sen åkte vi Hwy 1 söderut. Sov en natt i Monterey och två nätter i Santa Barbara. SB är en lite mindre stad med mycket charmig atmosfär. Man kan klara resan på 2 övernattningar om det kniper men då hinner man inte pausa o njuta så mycket. Vi hade till sist 4 övernattningar i LA innan hemresan. Från början hade vi med både Grand Canyon och Yosemite på önskelistan men vi bestämde innnan avresa att inte ta med det den här gången. Det var helt klart rätt beslut, det här var precis lagom för 2 veckor. Ta med jet-lag i beräkningen + att det tar tid att ta sig,inte minst i LA-området.
Av Pawaha
25 jan. 2013 21:21
Hej !!
Tack för svaren vi kanske skippar yosemite denna gång m,m och nöjer oss med att stanna kanske 3 stopp på vägen ner över Highway 1 eller tar San Diego.
Har en liten fråga till kan man boka hotell under resans gång eller ska man boka hemma.Grejen är ju att vi är rätt så vana resenärer och brukar backpacka i Asien och lite av charmen är ju att om man hitta ett ställe så kanske man vill stanna nån dag extra./ Helena
Av Hawaii
25 jan. 2013 23:00
Håller helt med tidigare inlägg. Håll er till kusten; SF, Hwy 1, LA och helst San Diego också och skippa Yosemite/Las Vegas. På 2 veckor kommer ni att ha fullt upp enbart från SF och söderut. Det går utmärkt att hitta hotell/motell under resan i de större städerna men kan vara knepigt längs Hwy 1, men med lite flexibilitet går det säkert också.
Av Tango
26 jan. 2013 10:07
Jag håller inte riktigt med, Highway one är fin vägsträcka med också rätt överskattat tycker jag. Vägarna i yosemite är betydligt vackrare och absolut värt ett besök.
Alla har ju olika restempo och mål med resan men jag tycker om ni planera rutten väl så kan ni nog hinna med allt i ett behagligt tempo.
3 nätter på highway one och ca 70 mil tycker jag är alldeles för mycket ,räcker att köra en bit på den och sedan mot Yosemite.
Av Marulk
27 jan. 2013 15:19
Yosemite är helt klart sevärt men tänk på att de flesta vägarna kan vara stängda i april
Vi gjorde ungefärlig resa för 2år sedan, utgick från LA med först 2dgr på Disneyland, sedan körde vi ½vägs på I5 för att svänga av vid Bakersfield ut mot Hgw1, övernattning i Monterey 2n. Missa inte Sea Aquarium.:)
därefter mot SF för ngr dgr stop. Tog en tur utmed Hgw 1 norrut från SF - ett stop i Muir Woods (klart sevärt, man bör vara där tidig fm) "Ettan" norrut var minst lika sevärd som söder om SF. Helt fantastisk natur (har några bilder här). Vi avslutade vår resa hos släktningar i dalen mellan kustbergen i Yosemite. Parken fick vi lämna för en annan resa eftersom vi var i Californien under november månad. Däremot fick vi förmånen att flyga över parken i ett litet privatplan. En oförglömlig resa :D

detta gjorde vi på 10dgr - intensiva men väl utnyttjade. Precis som ngn nämnde tidigare bör man ta hänsyn till jetlag. Det blev många tidiga morgnar :) men inte många sena kvällar

Go tur!