Roadtrip i USA 2010, behöver tips!

10 mars 2010 19:44
Visningar: 1467
Hej! Jag och min sambo samt hans polare har tänkt att göra en roadtrip i USA i början av Juli 2010. Vi har räknat att vara borta i ca 4,5-5 veckor. Så här har vi tänkt:

Flyg fr Stockholm till San Francisco
San francisco i 3 dagar
Bil till LA 3 dagar
LA i 2 dagar
Bil till Las vegas 1 dag
Bil till Grand Canyon 1 dag
Bil till Dallas 3 dagar
Dallas 1 dag
Flyg till Miami 1 dag
Miami 5 dagar
Flyg till New York 1 dag
New York 5 dagar

Vad tror ni om detta? Kom gärna med åsikter och tips!
Jag har tittat efter billiga flygbiljetter men tycker det är dyrt. Billigast är AA för 19.347 för 2 personer. 9673 kr/per person alltså. Har någon tips på billigare!?
11 mars 2010 09:37
tjenare!
Vi har varit runt på i princip alla de platser du skriver att ni ska besöka så kika i mina resealbum så får du se lite bilder på hur det kan se ut på de platser ni tänkt besöka.
Det jag kan säga är att det brukar ta mer tid än man tror att ta sig mellan olika ställen så ta hellre bort nåt ställe och ta lite mer tid på andra.

Gillar ni nationalparker och att vandra så kan jag varmt rekommendera Zion nationalpark som ligger ett par timmar från Las Vegas. Den är ruskigt trevlig även om grand canyon också är trevlig såklart!

Annars ser det bra ut, ni har ett par dagar i SF som är helt fantastisk! 3 dagar är nog vad det tar att ta sig ner längs highway one. Missa inte 16 mile road som är en trevlig kuststräcka vid Carmel.

Om ni ska till Las Vegas så försök att få biljetter till en cirqu de soleil show, de är riktigt magiska!! Mystere är det vassaste jag sett i showväg. Beställ biljetter från Sverige om ni kan!

Dallas är inte så mycket att se, det finns liksom inget downtown där. Miami var vi aldrig i men New York är såklart en höjdare!
Detta kommer bli en höjdarresa och när någon frågar mig om resetips säger jag alltid att de ska ta ett par veckor på USA:s västkust och sen avsluta i New York :)

Hör av dig om ni undrar över nåt!
/ MArtin
11 mars 2010 11:13
Hej!
Jag kan komma med lite förslag.
Va själv i USA i somras och jag stortrivdes.
Min resa såg ut så här: New York - Las Vegas - Los Angeles - Hawaii - San Francisco.

I New York tycker jag att du ska besöka frihetsgudinnan (ett måste). Pasa även på att besöka ground zero samt empire state building.

I Las vegas tycker jag att ni ska passa på att testa på en av åkattraktionerna på las vegas högsta byggnad, the stratosphere. Det är då åkattraktioner på taket. Riktigt spännande :)

I Los Angeles va det verkligen roligt att se Santa monica piren, samt beachen. Vi besökte även Universal studios som var otroligt roligt.

San Francisco spenderade vi väldigt mycket tid runt pier 39 då man fick se sjölejon mm. Passa även på att åka ut till fängelset Alcatraz.

Tror ni redan har planerat massor som ni ska göra men tänkte att det vore kul att komma med några förslag.
/Ida
Av Hawaii
11 mars 2010 16:41
Någon speciell anledning till att du vill till Dallas? En ganska tråkig stad, och enligt min mening definitivt ett slöseri med tid. Du får ut mycket mer av resan om du skippar Dallas, och i stället lägger till 3 dagar i San Diego. Och sedan flyger direkt från t.ex. Las Vegas tll Miami.
11 mars 2010 17:16
Hawaii, det kan man kanske undra varför vi ska till Dallas, jag håller med dig! Det är killarna som pratar om att de vill se lite landsbyggd och vilda västern men kanske inte är dit man ska då?! inte vet jag. Kanske skippar Dallas, vad är det för speciellt med San Diego? eftersom du säger att man ska dit ner istället, är det kuststräckan mellan LA och San Diego som är fin?
Av Hawaii
11 mars 2010 17:52
Nej, det är själva San Diego, som jag tycker är mycket trevligare och har mer att erbjuda än Los Angeles. Måste erkänna att jag kanske är lite partisk eftersom jag bodde i San Diego i 10 år! Delar av vägen dit är vacker. Sträckan "i mitten" när man kör genom Camp Pendleton Marine Base är ganska tråkig men det tar bara en halvtimme eller så.
Och jag misstänker att det blir nog stor besvikelse om någon tror att Dallas är lite "vilda västern." Dallas är en stor tråkig stad, och ingenting speciellt att se. Och det är långa avstånd att köra dit, genom mycket tråkig natur. Definitivt bättre att tillbringa den tiden västerut, i Kalifornien och kanske Arizona där ni kan se mycket intressantare och typiska "västern" städer och byar.
11 mars 2010 21:23
Citerat från hawaii:
Dallas är en stor tråkig stad, och ingenting speciellt att se. Och det är långa avstånd att köra dit, genom mycket tråkig natur.

Herregud. Kan inte annat än hålla med om det långa avståndet. Jag vet eftersom jag var tvungen att bo i El Paso i tre låååååååååånga år. Kommer aldrig att åka tillbaka och har ingen lust att göra det heller! Men att köra hela vägen mellan västtexas och Dallas måste vara en av världens tråkigaste resor. Allvarligt talat finns det ingenting däremellan, bara platta landskap fyllda med ökendamm. Om man vill åka till Texas skulle jag rekommendera Austin, San Antonio eller ner mot Padre Island.