Reykjavik på vintern

Av Norberg
29 nov. 2016 09:12
Visningar: 561
Hej folket! Funderar på att tillsammans med sambo och dotter ta en tripp till Reykjavik några dagar i januari. Har varit på Island förut, men aldrig under vinterhalvåret. Någon som varit där under den perioden? Vad ska man tänka på? Speciella aktiviteter som kan rekommenderas? Osv. :)
29 nov. 2016 12:52
Hallå,

Nu var det väldigt länge sedan jag var där, men kan tänka mig att mycket gäller fortfarande.

Jag var där över nyår och det var helt sanslöst så mycket fyrverkerier de körde. De tjuvstartade kl 23 och sista puffen var runt 01. Konstant. Privatpersoner - så det var inget vackert arrangemang men befann man sig som oss högt upp med utsikt över stan så var det en upplevelse utan dess like.

Det blåser mycket så även om det är några plusgrader så känns det kallt, så ni bör tänka på att ha riktigt varma kläder.
Den perioden är det ljust kan man säga mellan kl 10 och 14 (give or take), beroende på var du bor och har varit så kanske du är van vid det.
Du kan i princip göra samma saker på vintern som på sommaren - bada i bassäng, bada i Blue Lagoon, hästtur, se geysrar och vattenfall, köra offroad. Bara annat underlag och temperatur och färger.