Restips Vietnam/Kambodja/Thailand

27 feb. 2013 11:53
Visningar: 198
Hej! Jag och min sambo planerar att åka till Vietnam/kambodja/thailand över jul/nyår (3 veckor), och skulle uppskatta alla tänkbara tips.

Tanken är att vi ska backpacka oss igenom dessa länder, vi vill kunna sköta oss själva, och ta dagarna lite som de kommer. Exakt resväg är inte bestämt, så vi skulle uppskatta alla tänkbara tips, rekommendationer och åsikter om bästa möjliga rut! Tar vi oss mot Phu Quoc. Vi funderar på att man kunde tagit hela kusten ifrån Phu Quoc upp till Koh kong, (skulle ni rekomendera eller vet ni något om Botum Sakor National Park) och sedan ta mekongexpressen eller båt till Siem reap ifrån Phnom Penh, och sedan ta oss till Thailand. Går det båtar ifrån Phu Quoc till kambodja öarna Kaoh Thmei, Kaoh Seh, eller det går endast båt ifrån An Thoi åter till vietnam till Hai Thien/Rach Gia? hur löser man visum till kambodja om man åker båt ifrån Phu Quoc? Och hur är det med landminor i kambodja? har läst på en del forum att de avråder turister ifrån att utforska landet på egen hand då det fortfarande finns fullt med landminor placerade i skogarna? Vet ni något om detta? Och hur tar man sig ifrån Siem Reap till Trat/Ko Chang billigt om vi nu skulle välja det hållet? Lika så vad rekomenderar ni om vi vill ta oss ifrån Ko Chang till Bangkok(flyget hem)?
Detta kommer bli vår första backpacksemester, så vi är lite oerfarna gällande just boende biten.. Hur brukar ni göra med boende? har ni hotell bokade sedan innan, eller bokar ni på plats? kostar det något att avboka hotell? låt säga om man vill stanna länge på något ställe? och gällande resekassan, vilka visakort brukar ni använda? reservkassa? kontanter? TUSEN FRÅGOR, men oerhört tacksam för alla svar :)
Mvh Sandra