Restips södra england

20 jan. 2023 17:11
Visningar: 39
Innan Corona hade jag och familjen bokat en resa till södra england som vi tyvärr var tvugna att ställa in. Nu skulle jag gärna vilja göra den resan och när jag öppnar mitt gamla planerings dokument minns jag inte riktigt längre hur jag tänkte när jag planerade resan och vad jag valde resp valde bort att inkludera + att vi behöver korta ner resan 1-2 dagar.
Planerar att vara borta 5-6 dagar och ursprungsplanen var att flyga till Gatwich och därifrån bila ner till Dartmoore nationalpark, sova en natt och spendera en dag i nationalparken för att sedan åka vidare till St Ives för 2 nätter.
Nästa övernattning var planerad till West bay där vi tänkte åka förbi och besöka Mt michaels mount på vägen. Efter det tänkte vi åka Jurassic coast till via durdle door till Bournemouth för 2 nätter och sedan vidare till Brighton, sova en natt och sedan till Gatwick igen.
Detta blir totalt 7 nätter och om vi nu ska kapa 2 nätter, skulle ni rekomendera att ta färre stopp, ex hoppa över Brighton, eller dra ner antal nätter per ställe.

Vi har aldrig varit i denna del av England och från början vill vi hinna se så mycket som möjligt men det kanske blir stressigt.

Ni som har erfarenhet av denna del av England, vilken del rekomenderar ni att prioritera? Är det något som vi missat eller något som vi borde prioritera ner?

Alla tips tas tacksamt emot. Vi kommer vara 2 vuxna och en 14-åring som åker så vill få till en mix av natur, lite kultur och lite bad :)