Restips om Filippinerna någon?

12 dec. 2011 15:59
Visningar: 1747
Vi är några stycken som tänkte åka till Filippinerna i 2 veckor runt sportlovet. Vi tänkte besöka Boracay, Malapascua och Panglao. Är det någon som vet om det är lätt att hitta hotell på dessa ställen eller ska man boka innan? Ska man flyga över Manilla eller direkt ner till Cebu? Är det lättast att utgå från Cebu tror ni? Är det lätt att ta sig mellan öarna? Kan man göra det med båt eller måste man ta sig tillbaka till Cebu varje gång och flyga?

Många frågor men vore oerhört tacksam för alla svar från er beresta människor där ute. Tack!
/
Fredrik P
Av Thom4
18 dec. 2011 14:35
Hej! skall du till Panglao och Malapascua är det bäst att utgå ifrån Cebu (Mactan airport) även för resa till Boracay är Cebu ok. Flygplatsen där är mindre köig, stressig och dessutom trevligare. Taxi in till stan är billigast om man tar de vita Taxibilarna (med taxameter på). Dit går man genom utgången och snett över vägen och sen uppför en kort trappa.
Jag fick veta många bra saker av en kille som drivit resebyrå i Filippinerna och som nu är ordf. i en förening i Stockholm kontakta honom via www.swefilnetwork.org
Av Allic
18 dec. 2011 17:38
Hej, jag har varit i Philippinerna 5 gånger och åker dit igen snart som ett stopp på vår jordenruntresa. Vi kommer att vara på alona Beach - panglao from den 28/1 och på boracay from den 9/2. Personligen flyger vi alltid via Manila om vi flyger från Sverige. Därifrån finns det inrikesflyg till alla ställen. Och var du än ska i Phili så tar det ca 1 timme med flyg. :-) cebu pacific är ett bra lågprisbolag med inrikesflyg. Det går båtar mellan flera öar så det är ett alternativ också. Om du ska till alona Beach så flyger du eller åker båt till Tagbilaran och ska du till boracay ska du absolut flyga till caticlan. Om du flyger till kalibo har du ett par timmars bilresa innan du når färjan över till boracay. Drygt!!!
Du behöver inte boka hotell innan, det finns massor. I allafall på boracay. Jag har inte varit på malapascua, fint har jag hört men allt kretsar kring dykning, så där är det iväldigt lugnt.
Trevlig resa!
18 dec. 2011 17:46
Hej, håller med att Manilla förmodligen kommer vara en billigare destination att ta sig ut i Filippinerna.

Om du kombinerar Panglao med Malapascua, ta Panglao först. Spara det bästa tlll sist :D

För vackrare stränder än Boracay behöver man ta sig till Palawan, t ex El Nido.

Vi satte ihop en tråd över dom vackraste strändern på Filippinerna. Kanske kan inspirera?
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/basta-stranderna-18746

Lycka till!
19 dec. 2011 14:49
Tack för alla svar, det uppskattas verkligen! Hur ligger Palawan sett från Cebu. Är det flyg eller båt dit som rekomenderas. Kanske smidigare att ta sig dit än till Boracay?

Flyget är bokat nu. Det blev Köpenhamn-London-Hong Kong-Cebu t/r. så hoppas det kommmer gå fint.

Någon som hört hur det är där nere nu efter "orkanen"? Vilka områden som blivit drabbade?
Av Allic
25 dec. 2011 20:54
Hej igen, el nido är verkligen kanon men man måste ut på öarna utanför för att bada och snorkla. Ett hett tips är att hyra en privat båt och skita i " tour à, tour b, tour c" du kommer att förstå vad jag menar när du är där. Säg att du vill åka dit där ingen annan är för tillfället. Annars får du trängas med massor av folk när du snorklar. En privat båt och mat/ dryck är toppen! Ön " Seven commandes" är en favorit. Om du åker från cebu tror jag att du bara kan flyga till Puerto princesa och därifrån hyr man jeep med chaufför eller åker " chicken bus" resan är lång, skumpig, dammig och spektakulär kan jag lova! Ett tips är att stanna nån natt i Port Barton. Vi tog båt därifrån till el nido, vilket kan ta allt mellan 3 och 8 timmar, vilket det gjorde för oss.... Skräckupplevelse! Men vi hade storm och regn.... Hade nog varit underbart om vädret varit bättre.... För absolut bästa info om el nido sök" art café el nido" på Google! om ni åker till el nido är det på just art cafe ni kommer hänga en del skulle jag tro.... Vi bodde på Marina garden Beach resort. Bra läge och prisvärt.
Vad det gäller stormen så har den härjat på mindanao, och dit ska ni väl INTE åka. Om man vill flyga till el nido bokar man inrikesbiljetter på art café. Det är bara ett bolag som flyger Manila el nido och det är ITI. Litet plan!
10 juni 2013 13:30
Någon som vet vad priset på att hyra egen båt är?