Restips Karibien, Isla de holbox, playa del carmen

Av Ceso
23 apr. 2015 09:39
Visningar: 1270
Hej!

Jag och min pojkvän skulle vilja åka iväg två veckor över nyår. Jag har tittat en hel del på Karibien, i synnerhet Mexico, men vi är öppna för det mesta bara det är varmt och med vackra stränder, och helst inte så turistigt.

Vi skulle vilja åka antingen den 25:e eller 26:e december och vara borta två veckor. Charterbolagen har i princip inga resor dessa dagar (utan först den 28:e), så därför har jag kollat reguljära flyg. Den 26:e kan man åka t/r, två pers för ca 19 000:-, en mellanlandning.

Låter det som ett rimligt pris i högsäsong?

Sen är det ju det här med boende... Det är ju som sagt högsäsong, så jag förstår att vi inte kan komma så billigt undan, men jag tycker ändå det jag har sett hitintills varit rätt dyrt (runt 30 000:- två veckor, m frukost). Vi behöver inte bo så lyxigt, bara det är fräscht och bra service. Jag skulle vilja bo på två ställen för jag tror det kan bli lite tråkigt annars.

Vi har funderat på Isla de holbox första veckan och så en vecka någonstans norr eller söder om Cancun.

Var är bäst att åka?
Tips på hotell?
Vad är rimligt pris för boende i två veckor?

Vi är ute efter en ganska lugn semester, gärna lite avsides och inte så "turistigt" - och såklart vackra stränder!

Tacksamma för alla tips vi kan få!

//Cecilia
25 apr. 2015 17:41
Hej Cecilia,
Ekvationen bra hotell+högsäsong=bra pris är alltid svårlös. Man får leta runt på nätet en hel del för att (eventuellt) hitta en bra deal.
Mexiko är definitivt ett bra alternativ. Personligen, har aldrig varit förtjust i själva Cancun och Playa de Carmen, det är för mycket... "extra allt". Tycker Isla Mujeres, Tulum och Holbox är bättre val. Norra delen på Isla Mujeres är bäst att söka boende på. Även om allt fler besökare hittar hit, tycker jag att den här ön är lite charmig på något sätt. Copal i Tulum brukar få blandade recensioner av sina besökare, men den gillade jag när jag var där för några år sedan, helt ok att spendera ett par nätter på. Cabanas vid stranden är att föredra. Ni kan förresten jämföra priser på en hel del hotell på http://sok.hotellin.se/Place/Yucatan_State_1.htm
Ett annat alternativ är Kuba, särskilt Cayo Coco. Fantastiska stränder, dock inga billiga hotell...
Av Ceso
26 apr. 2015 10:08
Hej!

Tack för svar!

Jo jag har insett att det är en rätt svår ekvation :) Har också märkt att det ofta är betydligt billigare att boka på hotellens egna hemsidor än genom tex booking.com, om nu inte hotellet redan sålt ut alla sina rum till resesajter.

Vi har kollat väldigt mycket på Tulum, men inte hittat tillräckligt bra priser, men ska kolla in Copal och även norra Isla Mujeres :) Tack för tipset med hotellin.

Vi funderar också lite på att kombinera Florida med Mexiko.

Har du varit på Holbox? Är det bra? Värt resan?