Restips höst/vinter 2019

11 juni 2019 13:08
Visningar: 240
Hej där alla beresta människor. Min flickvän fyller 20 år nu i Augusti och jag tänkte beställa en trevlig resa till oss två nu i höst/vinter. Jag är inte intresserad av charter utan bokar hotell och flyg separat. Jag skulle behöva era tips och erfarenheter!
Jag söker efter ett ställe med bra temperatur för sol och bad och även ett bra uteliv i form av gågator med bra utbud på många resturanger och barer. Inga partygator utan bara trevliga resturanger med bra mat och bra dryck.
Söker även efter bra utbud på stränder, och gärna stränder där de har strandresturanger och barer på. Vi har även tänkt oss att hyra mopeder/bil så vi kan ta oss fram själva och göra lite sightseeing ut på glesbyggden men även in till större köpcentrum och marknader.
Ser helst att pris för flyg och hotell blir så billigt som möjligt då jag gärna vill spendera pengarna där på mat/dryck och nöjen. Så gärna om man kan hitta flyg & hotell för ca 6000:- för 2 personer vore perfekt.
Det man helst vill ha är ju ett ställe där det inte är så mycket turister utan lite mer genuint, men man kan ju inte vara hur kräsen som helst.
De resorna jag kollat på är till lite olika öar på grekland, tex Skiathos, men flygpriserna dit var alldeles för dyra.
Har även kollat lite längs kusten i Kroatien så om någon har några tips där vore det super. Sen har jag kollat lite på Portugal och Kanarieöarna.
Vore jättesnällt om ni kunde skriva lite tips och erfarenheter från olika ställen. Alla tips är välkomna!
Tack på förhand.
Mvh Adam
Av Erik777
11 juni 2019 15:29
Hur många dagar vill ni vara borta? budgeten är ju lite beroende på det också.
11 juni 2019 16:04
Jag hade tänkt mig en vecka. Och budget för flyg och hotell bör gärna vara max 6000:-
11 juni 2019 18:21
Med den budgeten får ni nog välja destination efter prisnivå på flyg. Kolla Easyjets, Ryanairs eller Norwegians destinationer och se om ni kan hitta nån billig avgång.
Till vissa semesterställen slutar flygen gå i oktober eller ännu tidigare.
11 juni 2019 19:50
Den erfarenhet jag har av resor vid den tiden med tanke på din budget och för att kunna få lite sol å bad, är Kanarieöarna och Tunisien. Gillar ditt tänk att inte åka charter, kolla privata boenden gm bl.a Airbnb..
Som skrivs här ovan så är budgeten tight, men kan ju finnas "billiga"avgångar till destinationer även utanför semestermål.
Tänk också att många restauranger mm är stängda under den säsongen.. Iaf runt Medelhavet.
Var i Israel, där finns möjligheter.. Natanya bl a.. kanse nån bussresa till Eilat...