Restips höst/vinter 2019

11 juni 2019 13:08
Visningar: 48
Hej där alla beresta människor. Min flickvän fyller 20 år nu i Augusti och jag tänkte beställa en trevlig resa till oss två nu i höst/vinter. Jag är inte intresserad av charter utan bokar hotell och flyg separat. Jag skulle behöva era tips och erfarenheter!
Jag söker efter ett ställe med bra temperatur för sol och bad och även ett bra uteliv i form av gågator med bra utbud på många resturanger och barer. Inga partygator utan bara trevliga resturanger med bra mat och bra dryck.
Söker även efter bra utbud på stränder, och gärna stränder där de har strandresturanger och barer på. Vi har även tänkt oss att hyra mopeder/bil så vi kan ta oss fram själva och göra lite sightseeing ut på glesbyggden men även in till större köpcentrum och marknader.
Ser helst att pris för flyg och hotell blir så billigt som möjligt då jag gärna vill spendera pengarna där på mat/dryck och nöjen. Så gärna om man kan hitta flyg & hotell för ca 6000:- för 2 personer vore perfekt.
Det man helst vill ha är ju ett ställe där det inte är så mycket turister utan lite mer genuint, men man kan ju inte vara hur kräsen som helst.
De resorna jag kollat på är till lite olika öar på grekland, tex Skiathos, men flygpriserna dit var alldeles för dyra.
Har även kollat lite längs kusten i Kroatien så om någon har några tips där vore det super. Sen har jag kollat lite på Portugal och Kanarieöarna.
Vore jättesnällt om ni kunde skriva lite tips och erfarenheter från olika ställen. Alla tips är välkomna!
Tack på förhand.
Mvh Adam
Av Erik777
11 juni 2019 15:29
Hur många dagar vill ni vara borta? budgeten är ju lite beroende på det också.
11 juni 2019 16:04
Jag hade tänkt mig en vecka. Och budget för flyg och hotell bör gärna vara max 6000:-
11 juni 2019 18:21
Med den budgeten får ni nog välja destination efter prisnivå på flyg. Kolla Easyjets, Ryanairs eller Norwegians destinationer och se om ni kan hitta nån billig avgång.
Till vissa semesterställen slutar flygen gå i oktober eller ännu tidigare.
11 juni 2019 19:50
Den erfarenhet jag har av resor vid den tiden med tanke på din budget och för att kunna få lite sol å bad, är Kanarieöarna och Tunisien. Gillar ditt tänk att inte åka charter, kolla privata boenden gm bl.a Airbnb..
Som skrivs här ovan så är budgeten tight, men kan ju finnas "billiga"avgångar till destinationer även utanför semestermål.
Tänk också att många restauranger mm är stängda under den säsongen.. Iaf runt Medelhavet.
Var i Israel, där finns möjligheter.. Natanya bl a.. kanse nån bussresa till Eilat...
11 juni 2019 19:52
förlåt ska va Netanya...
Backpacka i Asien Höst/Vinter 2018
Asien Almastrandalameer, 10 juli 2018
Updaterad av Ericadamstrom för 48 veckor sedan
2
Hej! Jag är en 19årig tjej som tänkt att jag ska äntligen ska backpacka i sydostasien en lägre tid nu, helst 3 månader och då tänker jag att jag åker i mitten av oktober till mitten av Januari. Jag var i Vietnam i en månad i våras så där har jag redan varit.... Men det jag sitter och klurar på är ...
Thailand på höst/vintern
Thailand Jasmina, 13 mars 2007
Updaterad av Thailandfever för 12 år sedan
3
Hej jag har planer på att vara i thailand okt-dec och läste nyligen, bl a på reseguiden, att det är stor risk för regn då oavsett vilken kust man är på. Jag hade planer på att börja med avverka öarna på västkusten för att sedan förflytta mig till ostkusten med Koh Tao och Koh Phangan.. Har ...
Vinterresmål!
Resepojken, 22 mars 2015
Updaterad av Desires för 4 år sedan
3
Hej! Jag och min familj söker efter resmål denna höst/vinter för sol och värme, men är skeptiska till de vanliga resmålen, t.ex. Kanarieöarna och Egypten. Någon som vet något resmål som uppfyller dessa krav....?: • En flygresa upp t.om 14 h (med stopp) • Temperaturer mellan 26*C-35*C i ...
jag fyller 40 år höst då och jag vill åka till USA Med min familj
Stockholm29 , 26 maj 2019
Updaterad av Annaer för 3 veckor sedan
2
jag har tänka göra en Roptip till USA Med min familj och jag vill åka till New York City MIAMI BAhmas Orlando m.m. ja även jag vill kunna även min iphone ring till min pojkvän och ja även facebook då ja när jag resa till USA Då och jag vill kunna shoppa i USA Då ja allt men behöver tänka på då ja ...
Barcelona i höst
Spanien Anettee1, 21 juli 2013
Updaterad av Trea för 5 år sedan
1
Vi är två familjer som bokat resa till Barcelona på höstlovet, 28 oktober till 1 november. Hur "brukar" vädret vara i Barcelona sista veckan i oktober, om man nu kan fråga så...? Vi är inte ute efter solsemester som sådan, men hoppas på att kunna ta en sightseeing runt och titta på de "vanligaste" ...
Vädret i Malaga på vintern
Spanien Familytrip, 19 mars 2018
Updaterad av Elcanario93 för 37 veckor sedan
3
Hej! Jag och min familj har skaffat en semesterbostad utanför Malaga. Vi har varit i och runt Malaga en hel del men aldrig på jullovet och sportlovet. Hur brukar vädret vara där då? Vi har kollat runt lite på nätet så vi har koll på medeltemperaturer, nederbörd och så vidare men det kan alltid vara ...